DOLAR 32,5361 -0.05%
EURO 34,9177 0.08%
ALTIN 2.429,35-0,01
BITCOIN 2164507-0,55%
Antalya
23°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
1 TEMMUZ’DAN İTİBAREN SARILMIŞ TÜTÜNÜN SARIMI YASAKLANDI

1 TEMMUZ’DAN İTİBAREN SARILMIŞ TÜTÜNÜN SARIMI YASAKLANDI

ABONE OL
12:34 - 2 Temmuz 2020 12:34
1 TEMMUZ’DAN İTİBAREN SARILMIŞ TÜTÜNÜN SARIMI YASAKLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Tütün ürünlerini doğrudan ilgilendiren yeni yasaya göre 1 Temmuz’dan itibaren makaron veya yaprak sigara kağıdına kıyılmış ve parçalanmış tütünün sarılarak satılması yasaklandı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onayladığı yasa ile birlikte 1 Temmuz’dan itibaren makaron veya yaprak sigara kağıdına parçalanmış ve kıyılmış tütün sarılarak satılması yasaklandı. Konuyla ilgili Büyük Alanya’ya konuşan tütüncü Ercan Can ‘’Bugünlerde insanlar müşterilerine sarılmış sigara hizmeti vermekte, fakat devletin bu işte çok büyük bir vergi kaybı var. Bu sebeple devletin aldığı bu karar çok doğru bir karar, destekliyorum’’ dedi. Fakat sarılmış tütün satışını sadece tütüncülerin değil bakkalların, kuru temizlemecilerin, kahvehanelerin, ve hatta kuaförlerin yaptığını belirten Ercan Can, yasanın doğru olmasına rağmen sarılmış tütün satışını bitiremeyeceğini, satışın bitirilebilmesinin tek yolunun Adıyaman’da üretilen tütünün Türkiye’nin çeşitli illerine kargo ile dağıtılmasının engellenmesi olduğunu ifade etti.
Türkiye’de tütün üretiminin en çok yapıldığı yerin Ege bölgesi olduğunu söyleyen Ercan Can, “Adıyaman tütününün hiçbir işlem görmeden sadece kurutulmasının ardından sarılabilmesi çok kolay olduğu için Adıyaman tütününü herkes sarıp satıyor. Sarılmış sigara satışının önüne geçilebilmesi için Adıyaman’daki tütün üreticilerinin kooperatiflerle anlaşarak tütünleri bandrollü bir şekilde satmaları gerekiyor’’ dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.