DOLAR 32,3490 0.29%
EURO 35,1363 -0.06%
ALTIN 2.307,641,34
BITCOIN 22886123,32%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
1+1 polemiğinin yankıları sürüyor! I Başkan Karadağ da sessiz kalmadı

1+1 polemiğinin yankıları sürüyor! I Başkan Karadağ da sessiz kalmadı

ABONE OL
16:36 - 18 Mayıs 2022 16:36
1+1 polemiğinin yankıları sürüyor! I Başkan Karadağ da sessiz kalmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alanya Belediye Meclisi’nin turizm tesislerinin yıkılarak yerlerine konut yapılmasını önlemek için aldığı kararın Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ret edilmesini desteklediğini belirterek turizmde asıl sorunun 1+1 konutlar değil, her şey dahil sistemi olduğunu söyledi.

Alanya Belediye Meclisi’nin turizm tesislerinin yıkılarak yerlerine konut yapılmasını önlemek için aldığı kararın Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ret edilmesinin yankıları sürüyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, turizmin geleceği için olumsuz buldukları ret kararının siyasi gerekçelerle alındığını belirtirken turizm ve esnaf temsilcileri de Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararın yanlış olduğunu vurguladılar.

CHP ve İYİ Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri tarafından alınan ret kararı ve tepkilerin ardından CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, bugün konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Karadağ, “Biz bu konu da Büyükşehir Belediyemizin almış olduğu kararı sonuna kadar destekliyoruz. Doğru bir karardır ve planlı, kurallı ve kimlikli bir kent yaratmak istiyorsak belli kurallara uymak zorundayız. Yeniden bir karar alınması gerekir ise bu belediye meclisinde görüşülür, konuşulur, tartışılır neresi turistik alan olacak veya olmayacaksa kararla birlikte hayata geçer” dedi.

Apart otellerin yıkılarak yerine 1+1 konut yapılmasının önünde yasal bir engelin söz konusu olmadığını söyleyen Karadağ, “Şimdi bu konut alanlar dönüştürülen yeri siz burayı konut alanı yapamazsınız demek aslında kuralsızlık. ‘Turizme vurulan bir darbedir’ deniyorsa şunu söylemek istiyorum; Yerleşik yaşayan yabancıların çoğu apart otellerin konuta dönüştürülmesi ile geldi. Yani Alanya’nın eksiği apart otellerin konuta dönüştürülmesi değil, turizmin yeniden inşa edilmesidir.” diye konuştu.

Turizm tesislerin yerine yapılan 1+1 konutların turizmden elde edilen gelirin ilçe genelinde paylaşılmasında sorun oluşturduğu yönündeki yorumlara da değinen Karadağ, “İşin tehlike noktası 400 bin dolara satışlardan vatandaşlık verilmesidir. Biz buna karşıyız. Türkiye’de vatandaşlık para ile satılmamalı. Turizmi çeşitlendirecek apart otel yaptırırsın, 5 yıldızlı oteller yaptırırsınız, apart oteller yıkılır 1+1 evleri yabancılar alır. Bu turizmin her türlü çeşitlenmesidir.
Otellerdeki Her şey dahil (HD) sisteminde gelen turistin esnafımıza faydası nedir? 1+1 şeklindeki konuttan daha azdır. Çünkü 1+1 vatandaş dışarıdan ekmek alıyor, suyunu alıyor her türlü ihtiyacını görüyor. Türkiye’deki bir işletmeden elde edilen kazancın vergi veriliyor mu, verilmiyor mu? Devletin bunu takip etmesi lazım. Burası bir dünya kenti ve bu dünya kentin de bazı olayları kısıtlamanın hiçbir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.