DOLAR 32,5384 0.15%
EURO 34,9561 -0.16%
ALTIN 2.436,860,58
BITCOIN 21081821,12%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Antalya Büyükşehir Meclisi’nde yangın polemiği!

Antalya Büyükşehir Meclisi’nde yangın polemiği!

ABONE OL
10:09 - 4 Ağustos 2021 10:09
Antalya Büyükşehir Meclisi’nde yangın polemiği!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Büyükşehir meclisinde konuşan AK Partili Demir, Böcek’i provokasyonların parçası haline gelmekle eleştirdi. AK Partili Özeren’in vidosunu izlettiren Böcek, “Ben Gündoğmuş’ta bağırmasaydı, çalışmalar 2 helikopterle devam edecekti. Bin defa doğruyu yaptım” diye karşılık verdi. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Muhittin Böcek’in çağrısı üzerine olağanüstü olarak toplandı. Manavgat’ta süren yangın için toplanan meclise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlık etti. Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Böcek ile AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir ile yaşanan tartışma damga vurdu. Toplantının açılışında konuşan Böcek, sözlerine Manavgat’taki yangında yaşamını yitiren 7 kişiye Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Böcek, çarşamba günü 4 ayrı noktada başlayan ve hızla devam eden yangın sürecinde büyükşehir olarak 713 araç ve 2 bin 108 personelle destek sağladıklarını açıkladı. Yangında 45 bin 700 dekar tarım alanı zarar gördüğünü paylaşan Böcek, yangınların söndürülmesi için katkı sağlayanlara ve Manavgat’a geçmiş olsun dilekleri için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile siyasilere de teşekkür etti.

“BÖCEK BU PROVOKASYONLARIN BİR PARÇASI HALİNE GELDİ”

Toplantıda konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, “Cumhurbaşkanımızın şehrimizi ziyaret etmeleri, felaketin yaşandığı ilçelerimizi afet bölgesi ilan etmesi de devletin tüm imkanlarının yaralarımızın sarılması için seferber edildiğinin açıkça ortaya koyuyor ancak bütün bunlara rağmen toplumu bir endişe ve panik ortamına sevk etmek suretiyle bu zor günlerde toplumsal psikolojiyi olumsuz etkilemek isteyen çevrelerin de olduğunu üzülerek müsaade etmekteyiz. Bu art niyet sahipleri sanki tek bir merkezden yönetiliyormuşçasına başta sosyal medya olmak üzere türlü türlü mecralarda asılsız haberlerle, yalanlarla, akla hayale gelmedik kurgularla toplumun sinir uçlarına basmaya devam ediyor. Bunları da ibretle izliyoruz. Hele hele sorumluluk sahibi siyaset erbabının da bu provokasyonların bir parçası haline gelmesi daha da ibretlik bir durum. Böcek’in gerçeği yansıtmayan dünkü talihsiz açıklamalarını da bu cümlede değerlendiriyoruz. Görüyoruz ki bu zor günlere kendinden topluma moral olması beklenen sayın başkan bu provokasyonların bir parçası haline geldi” diye konuştu.

“SİYASETİ BAŞKA YERDE YAP”

Demir’in meclis sıralarından gelen itirazlara rağmen konuşmasına devam etmek istemesi üzerine Böcek, “Burası siyaset meydanı değil, yangın meydanı. Bak, beni konuşturma. Baştan beri ne dedim? Burada bir meclis yapıyoruz. Meclis olağanüstü. İçimiz yanıyor. Siyaseti başka yerde yap” ifadelerini kullandı. Demir’in “Hepimizin içi yanıyor” cevabına karşılık Böcek, ‘Keşke bizim de evimiz yansaydı diyecekler” diyen AK Partili Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in videosunun izlettirilmesini istedi. Demir’in sözlerini bitirmek istemesi üzerine Böcek, “Bekle, bana söylediğine göre cevabını alacaksın. Ayıptır, yakışmaz. Burada güzelce, sakince konuştum. Şahsımı karıştırıyorsun” dedi. Bunun üzerine Demir, “Büyükşehir belediye başkanı olarak sosyal medyadan halkı galeyana getirmek yakışıyor da bir büyükşehir sözcüsünün burada konuşması mı yakışmıyor” dedi. Böcek de, “Siyaset yapma. Trollerinle gelsen yine yetmiyorsun. Trollerle geldiniz. Allah’tan başka herkese hesabı vererek gelen birisiyim ben. Burada siyaset yapacağım diye zor günlerde bunu yapma” diye konuştu. Demir ise, trollerle bir işinin olmadığını söyledi.

BÖCEK: BİZİ YANMAKTAN KURTARDIN DEDİLER

Diğer siyasi parti grup sözcülerinin konuşmaları ile devam eden toplantıda ‘Keşke bizim de evimiz yansaydı diyecekler” ifadelerini kullanan AK Partili Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in videosunun izlettirilmesinin ardından konuşan Böcek, “Başkanın (Mehmet Özeren) söylemi ile benim söylemim aynı değil. Orada Gündoğmuş’a gitmişim. İtfaiye, 28 aracımla oradayım. Her yer yangın, alev topu. Belediye hizmet binamızın olduğu alana 100-150 metre var. İnsanlar gelip ağlayacak, sarılacak kişi arıyor. Orada yanıyoruz derken gerçekten yanıyoruz. Samimiyetle söylüyorum, orada 2 helikopter vardı. Sonra bu benim çağrıma cevap oldu. Gündoğmuşlular akşam altına ne yazdılar biliyor musun? ‘Allah razı olsun başkanım, bizi yanmaktan kurtardın.’ İnanın ben bunları konuşmayacaktım. Siyaset yapmayacağımı söylüyorum. Bugüne kadar yangın, afet, her şeyde bulunduk. Kaymakam bey bir ayrı. Herkes bize saldırmış. Başkanım kurtarın diye kendilerini atmış. İnsanlar yanıyor. Mal canın yongası. Yanıyor derken bir yeri velveleye ver, bir yeri bilmem ne yap düşüncesi değildir. O an benim yerimde hanginiz olsa aynı çağrıyı yaparsınız. Bu yangın işini siyasetçiler değil, AFAD ekibi, orman işçileri, itfaiye erlerimiz var. Birinin mahallesi, helikopter oradan oraya götür. Ötekini başka yere götür. Böyle bir şey, böyle bir siyaset yok. Manavgat’ta 7 mahalleye Aksu Belediyesi, başkanı burada aramızda. Bilmem şu kadar diğer mahalleye Korkuteli Belediye Başkanı arkadaşım da burada. Öbürüne Kepez Belediye Başkanı arkadaşıma görev verilmiş. Toplantılarda Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yok. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben varım. Burada bütün ilçe belediye başkanları elinden geldiğince, AK Partili büyükşehir belediye başkanlarını da saydım. Bunun partisi yok. Orası siyaset meydanı değil, yangın meydanı. Orada ne yaparız? Nasıl insanların canını kurtarırız? Adamı jandarma çıkarmaya çalışıyor. Niye? Orada ineği, keçisi kalıyor. Ben bunları orada birebir yaşayan bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Ben orada bağırmayayım da kim bağırsın? Kim feryat etsin? Eğer orada Muhittin Böcek olarak bağırmasaydım orada 2 helikopter devam edecekti. Bunun şakası falan yok. Bin defa olsa bin defa doğruyu yaptım. Yapmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı. Meclis toplantısı daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.