DOLAR 32,5695 0.15%
EURO 34,8961 0.64%
ALTIN 2.429,10-0,14
BITCOIN 21734961,38%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ADD ALANYA’DAN 30 AĞUSTOS AÇIKLAMASI

ADD ALANYA’DAN 30 AĞUSTOS AÇIKLAMASI

ABONE OL
13:49 - 28 Ağustos 2020 13:49
ADD ALANYA’DAN 30 AĞUSTOS AÇIKLAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, Korona virüs nedeniyle Zafer Bayramı kutlamasının yapılmayacak olmasını eleştirdi.

“Ayasofya ibadete açılırken, Malazgirt zaferi kutlanırken, AVM’ler açılırken, insanlar balık istifi plajlarda denize girerken zararsız görülen Korona virüs, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda mı vatandaşa bulaşıcı hale geliyor” diye soran Zuhal Sirkeli açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“30 Ağustos bizler için Anadolu insanının büyüklüğünü, cesaretini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasının boyutlarını, emperyalizm olgusuna karşı tarih bilinci edinip dik durabilmenin bir ülke için taşıdığı hayati önemi ve Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış bir halkın her güçlüğü yenebileceğini kavradığımız gün. Özgürlüğün, laik cumhuriyetin, demokrasi ile sosyal hukuk devletinin müjdecisi olan 30 Ağustos, ümmetten millete giden uzun ve sorunlarla dolu yolun inançla, kararlılıkla aşıldığı gündür. 30 Ağustos Zafer Bayramı tam bağımsızlıktır, toprak bütünlüğüdür, birliktir, kardeşliktir. Bugün Müslüman ülkeler arasında farklı bir konumdaysak bunu kuruluş felsefesinde aramamız lazım. Kurucu irade Türkiye Cumhuriyeti’ni ulusal, üniter, laik, demokratik bir hukuk devleti olarak belirlemiştir. 30 Ağustos dün değil bugün ve yarındır. Emperyalizmin bitmek, tükenmek bilmeyen sinsi emellerinin denize dökülmesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz liderliğinde emperyalist güçlerin yenilgiye uğratılması dünya tarihinde bir ilktir. Kurtuluş ve kuruluş değerlerimize, cumhuriyet kazanımlarımıza sahip çıkabildiğimiz ölçüde üzerimize oynanan oyunları boşa çıkarabiliriz. Bugün ne yazık ki 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutlamamızın Korona virüs bahane edilerek engellenmek istendiğini görüyoruz. Ayasofya ibadete açılırken, Malazgirt zaferi kutlanırken, AVM’ler açılırken, insanlar balık istifi plajlarda denize girerken zararsız görülen Korona virüs, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda mı vatandaşa bulaşıcı hale geliyor. Bu düşündürücü. Nasıl 98 yıl  önce hiçbir baskıya boyun eğmeden ulusal kurtuluş mücadelemizde son noktayı koyduysak, bugün de aynı karalılıkla mücadeleye devam diyoruz.  Bu yasaklar ulusal varlığımıza, ulusal kimliğimize vurulmak istenen zincirlerdir. Hiçbir yasak büyük zaferimizi coşkuyla kutlamamıza engel olamaz. 30 Ağustos yasaklanamaz. 30 Ağustos unutturulamaz.30 Ağustos’u unutmak şehitlerimizi unutmaktır. Kurtuluş Savaşı’mızı unutmaktır. Ulusal egemenliğimizi unutmaktır. Laik Cumhuriyetimizi unutmaktır. 30 Ağustos’u unutmak, gericiliğe ve çağdışı zihniyete, bölücülüğe teslim olmaktır. Yani, en yalın ifadeyle vefasızlıktır, yüzsüzlüktür, utanmazlıktır. 30 Ağustos Pazar günü resmi töreni müteakip ADD Alanya Şubesi olarak Atatürk anıtı önünde olacağız. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’mızın söylenmesinin ardından çelengimizi sunup, Atatürk anıtına karanfillerimizi bırakacağız. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Zafer bayramımız kutlu olsun” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.