DOLAR 32,5769 0.01%
EURO 34,8883 -0.02%
ALTIN 2.430,260,02
BITCOIN 2167885-0,52%
Antalya
23°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ADEM BAŞKAN, 937 RAKAMI 9’DAN BÜYÜK MÜDÜR?

ADEM BAŞKAN, 937 RAKAMI 9’DAN BÜYÜK MÜDÜR?

ABONE OL
08:44 - 16 Mayıs 2020 08:44
ADEM BAŞKAN, 937 RAKAMI 9’DAN BÜYÜK MÜDÜR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Türkiye’nin en güvenilir anket firmalarından biri olan ORC Araştırma Şirketi, önceki gün ‘En Başarılı’ büyükşehir belediye başkanları ile ilçe belediye başkanları anket sonuçlarını paylaştı.

Sonuçlara göre, memleketim olan Gaziantep’in Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yüzde 62.7 ile birinci sırada yer alırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise ilk 10 ismin yer aldığı listeye giremedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek listeye 7. sıradan girdi.

Fatma Şahin gerçekten çalışkan bir belediye başkanı.

Hatay ve Adana gibi lezzet şehirlerini geride bırakarak, adeta ilmik ilmik dokuyup Gaziantep’i gastronomi şehri yapması, buna paralel iç ve dış turizmden Gaziantep halkının maksimum seviyede istifade etmesi için yaptıkları takdire şayan.

(Ara not: Türkiye’de gastronominin başkenti Gaziantep ama o listede bir de ilçe belediyesi var. O da Alanya. Alanya Belediyesi’nin son 5-6 yılda yaptığı etkin tanıtım çalışmaları ile Gaziantep gibi Alanya da çeşitli yarışmalarda bu konuda ödüller almayı sürdürüyor.) 

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun, ORC’nin ‘son 1 yılın en başarılı büyükşehir belediye başkanları’ araştırmasında ilk 10’da kendine yer bulamaması da garip.

Neyse, bu mevzu ayrı bir yazının konusu olsun.

​İkinci sırada yüzde 60.6 puanla Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, üçüncü sırada ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yüzde 58.1 puanla yer almış.

Eskişehir’i gidip gördüm, derinlemesine gezdim, fotoğrafladım, Yılmaz Hoca’nın neler yaptığına tanık oldum, ikinci sırada olmasına şaşırmadım. Yılmaz Hoca ikinciliği sonuna dek hak ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 56.3’le beşinci olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yüzde 53.3 puanla 9. olmuş.

1. sırada Ak Partili Şahin yer alırken, listenin ilk 10’unda CHP’lilerin ağırlıkta olması ise tartışılması gereken apayrı bir konu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 30 büyükşehir arasında 7. olmuş.

30’da 7.

Fena rakam değil.

Ama size başka bir rakam vereyim.

30’da 7. olmak daha kolaydır ama 937 ilçe belediyesi arasında 9. olmak da öyle sanıldığı gibi kolay değildir.

Son 1 yılın en başarılı ilçe belediye başkanları sıralamasında Mamak Belediye Başkanı Murat Köse birinci olurken, 937 ilçe belediyesi arasında, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel 9. olmuş.

937’de 9. olmak.

Şimdi sizinle ilk 20’deki ilçe belediyelerini, Adem Başkan‘ın geride bıraktığı isimleri paylaşayım, o zaman ne demek istediğim daha net anlaşılır.

1. Murat Köse / Ankara-Mamak

2. Soner Çetin / Adana-Çukurova

3. M. Tevfik Göksu / İstanbul-Esenler

4. Deniz Köken / İstanbul-Eyüpsultan

5. Ümit Uysal / Antalya-Muratpaşa

6. Serkan Acar / İzmir-Aliağa

7. Mustafa Dündar / Bursa-Osmangazi

8. Cemil Tugay / İzmir Karşıyaka

Bunlar, Adem Başkan’ı geçen, 2019 yerel seçimlerine nazaran halktan daha çok ilgi gören isimler.

Devam edelim.

9. Adem Murat Yücel / Antalya-Alanya

Ve geldik, Adem Başkan’ın “hizmet, vatandaş memnuniyeti, hayata geçirilen projeler” kapsamında geride bıraktığı ilçe belediye başkanlarına…

10. Ahmet Pekyatırmacı / Konya-Selçuklu

11. Hanefi Mahçiçek / Kahramanmaraş-OnikiŞubat

12. Turgay Erdem / Bursa-Nilüfer

13. Ramazan Şimşek / Ankara-Gölbaşı

14. Mahmut Uçar / Erzurum-Yakutiye

15. Abdül Batur / İzmir-Konak

16. Kemal Çebi / İstanbul-Küçükçekmece

17. Fatma Kaplan / Kocaeli-İzmit

18. Turgut Babaoğlu / Sakarya-Hendek

19. Volkan Yılmaz / İstanbul-Silivri

20. Mehmet Çerçi / Manisa-Yunusemre

Türkiye’deki hepi topu 30 olan büyükşehir belediyesi arasında 9. olan Muhittin Böcek’i yere göğe sığdıramayan, methiyeler düzen bir kısım medyanın, 937 ilçe belediyesi arasında 9. olma başarısı gösteren Adem Murat Yücel’e burun kıvırması; karın darlığı, Adem Başkan’ın dik duruşu, Ankara ile olan ilişkileri ve taviz vermemesine olan tepkinin yansımasıdır.

Muhittin Başkan’ı da kutlarım. Kısıtlı imkanlara rağmen geride kalan 1 yılda elinden gelen çabayı gösterdiği için kendi adıma teşekkür ederim.

Buna mukabil; İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Mersin’de, Bursa’da, Adana’da, Gaziantep’te ve elbette Antalya’da bulunan yüzlerce ilçe arasında 9. olma başarısı gösteren Adem Başkan’ı da kutluyorum.

Önünde daha 4 sene var.

Korona krizi bittiğinde, ekonomik şartlar düzeldiğinde eminim Alanya için en iyisini yapmayı sürdürecek ve ekibiyle beraber kalıcı eserler bırakmaya devam edecektir.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.