DOLAR 32,3312 0.24%
EURO 35,0809 -0.14%
ALTIN 2.300,171,01
BITCOIN 22896801,31%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
AEAH’de hemşireler unutulmadı

AEAH’de hemşireler unutulmadı

ABONE OL
15:28 - 12 Mayıs 2023 15:28
AEAH’de hemşireler unutulmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetim ekibi “12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü’nde” sağlık çalışanlarını unutmayarak hastanenin konferans salonunda bir kutlama programı düzenlendi.

Gerçekleştirilen programa; Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayriye Ünlü, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Oğuz Karahan, hastane yönetimi ve çok sayıda hemşire katıldı. Sağlık çalışanlarına moral ve motivasyon sağlamak amacıyla düzenlenen organizasyon bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Etkinlik kapsamında sağlık çalışanlarının hazırlamış olduğu videolar yayınlandı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan, hemşirelerin dünü ve bu gününü ele aldı. Prof. Dr. Kalan,” Sağlık dünyasının olmazsa olmazları olan sizler kutsal bir mesleği icra etmektesiniz. Ekip ve el becerisi isteyen sağlık hizmetinin olmazsa olmazlarısınız. Bu devrin çocuklarını çok şanslı olarak görüyorum. Son derece rengarenk hayat ve enerji dolu, cıvl cıvıl hemşirelerimiz var. Ümit ediyorum bu hayat enerjiniz mesleğinizin sonuna kadar devam eder. Çünkü bizlerin size çok ihtiyacı var. İyi ki varsınız ve iyi ki bizimlesiniz “diye konuştu.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Prof. Dr. Hayriye Ünlü ise “Hemşirelik, toplumsal ihtiyaçlardan doğan insan sevgisi, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içeren çok yönlü profesyonel bir meslektir. Günümüzde modern bilgi ve donanıma sahip hemşirelerimiz; birey, aile ve toplumun mevcut, olası sağlık sorunlarını bütüncül bir yaklaşımla din, dil, ırk ayrımı gözetmeksiniz hizmet vermektedir” dedi.

Hemşirelik mesleğinin tarihçesine değinen Başhekim Doç. Dr. Oğuz Karahan,” Sağlıkçı bir ailenin evladıyım. O yüzden çok iyi biliyorum ki insan sevgisi olmayan kimse bu onurlu mesleği icra edemez. Hasta yakınları, hasta ilişkilerinde biz hekimlere her zaman varlığınız güç vermiştir. Türk tıbbına yapmış olduğunuz emeklerden dolayı her birinize teşekkür ederim. İyi ki varsınız “ ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Vekili Nurdan Yılmaz ise konuşmasında:” Geçmişin bilgi ve tecrübesi, bugünün motivasyonu, enerjisi ile arzu ettiğimiz geleceği inşa etmenin sorumluluğunun bilincinde olarak bizler birlikteliğin gücüyle hemşirelik mesleği daima en ileriye taşımaya devam edeceğiz. Hemşirelik mesleği öyle gurur verici ve kutsal meslek ki pandemi döneminde herkesin evlerinde kalması gerektiği dönemlerde bizler insan sağlığı için görevimizin başındaydık. Tarih boyunca da bu hep böyle olmuştur. “sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarından sonra hastanenin en tecrübeli hemşiresi sıfatıyla Ayşe Ağralı’ya teşekkür plaketi verilirken hastanenin en genç hemşiresi olan Emine Yalçın ise etkinlikte meslekteki ilk izlenimlerini katılımcılarla paylaştı. Hastaneye ve sağlık hizmetine vermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı hastane yönetimi tarafından hemşirelere teşekkür belgesi taktim edildi. Daha sonra etkinlik canlı müzik eşliğinde devam etti. Sağlık çalışanları için hazırlanmış olan kokteyl ile program sona erdi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.