DOLAR 32,4930 -0.16%
EURO 34,9812 0.39%
ALTIN 2.434,660,49
BITCOIN 2098352-0,56%
Antalya
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘AK PARTİ TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMİYOR’

‘AK PARTİ TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMİYOR’

ABONE OL
14:24 - 28 Mayıs 2021 14:24
‘AK PARTİ TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMİYOR’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da konuşan CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Türkiye’nin en önemli sorununun yönetilememek olduğunu söyledi. Budak, “Ak Parti Genel Başkanı şu an sandığı milletin önüne koymalı. O sandık gelecek.  Bu iktidarla vedalaşmanın zamanı geldi” diye konuştu. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Alanya’ya gelerek çeşitli temaslarda bulundu. Önce partisinin ilçe teşkilatını ziyaret eden Budak’ı parti binasında CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve partililer karşıladı.

Ziyarette önce konuşan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Alanya ve Türkiye’de pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşanıyor. Bunları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu takip ediyor. Bunları dillendiriyor” dedi. Milletvekili Budak ise,  “Pandemi nedeniyle saha çalışmalarını tam yapamasakta Alanya ve Türkiye ekonomisini yakından takip ediyoruz. Genel başkana bunları rapor şeklinde iletmek görevimiz. Türkiye ekonomisinin tek sorunu pandemi değil. Türkiye’nin sorunu yönetilememek. Dolar 8.55 TL’nin  üstüne çıkmış. Bu fakirleşiyoruz demek. Damat görev başındayken, ‘Dolarla mı maaş alıyorsunuz’ diyordu. Aldığımız petrolden buğdaya kadar her şey dolarla” diye konuştu.

Ak Parti’nin iktidarı kaybetme ve yargılanma korkusu yaşadığını belirten Budak, “Alanya, Antalya, Türkiye iyi yönetilemiyorsa bunun tek sebebi tek adamdır. Ülke yasalar görüşülmeden bir gecede Kanun Hükmünde Kararname’ler (KHK) çıkartılarak yönetilir hale geldi. Onu da becerebilseler. AK Parti Genel Başkanı şu an sandığı milletin önüne koymalı. O sandık gelecek ve bu iktidarla vedalaşmanın zamanı geldi. Ana sorun Türkiye’nin savrulması ve yönetilememesi” ifadelerini kullandı.

Mecliste turizmi konuşan birkaç kişiden biri olduğunu söyleyen Budak, “Turizm Türkiye’nin sosyal, kültürel, istihdamına katkı veren ve cari açığı kapatan bir sektör. Türkiye geçen yıl yalan yanlış pandemi sobuçlarını paylaşıp turist getirdi. Bunun sonucu İngilizler, kendi turistlerine kendi ülkenize dönün dedi. Turizm Bakanı 1 Nisan’da sezonu açacağız dedi. Böyle turizm yönetilemez. Erdoğan’ın gafları, dış politikamız bizi yanlış yerlere getirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu mudur, İbrahim Kalın mıdır bilmiyoruz. Rusya’da bir açıklama yaptılar. Oradan eli boş döndüler” dedi.

Alanya için Rusların son derece önemli olduğunu vurgulayan Budak, “Gazipaşa Havalimanı’na daha önceki zamanlarda 580 bin yolcu inmiş. Geçen sene 48 bin yolcu inmiş. Geçen sene ve 2021 rakamlarına baktık Antalya eksi 30 vermiş. Bizim sezonu ne zaman açacağımız belli değil. Turizm Bakanı, Almanya’ya gitti ama pek olumlu bir sinyal alamadı. Burada yapılması gerekenler var. İktidar şeffaf olacak. Rakamları dünyaya duyuracak. Biz geçen senenin tahribatını ortadan kaldırmak için daha iyi bir sezon geçirmek zorundayız. Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) 2021 yılı sonuna kadar uzatılmalı. Otelciler faizsiz kredilerle desteklenmeli. Devletin 5’li çeteye verdikleri gibi aflar getirilmeli. Uzun vadeli politikalar uygulanmalı. SGK, ÖTV,  vergilerle ilgili iyileştirilmeler yapılmalı” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.