DOLAR 32,3624 0.13%
EURO 35,0311 -0.15%
ALTIN 2.324,130,21
BITCOIN 2266965-0,29%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
AK Partili Cimrin’den Ukrayna saldırısı sonrası önemli uyarı!

AK Partili Cimrin’den Ukrayna saldırısı sonrası önemli uyarı!

ABONE OL
11:22 - 9 Mart 2022 11:22
AK Partili Cimrin’den Ukrayna saldırısı sonrası önemli uyarı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Turizmci Cimrin, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrası Alanya ve Antalya’da Ruslara ve Rusçaya karşı bazı tahammülsüz ve antipatik davranışların yaşandığı olayları anlatarak huzur ortamını ve güven ortamını bozacak bu tür davranışlara izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.
Alanya’da turizmcilik sektörünün önemli isimlerinden AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrası ilçede tanık olduğu ve duyduğu birkaç ayrımcı tutum üzerine konuştu.

Pazar günü Alanya’da yaşayan yerleşik yabancı tanıdığının Ukraynalı akrabasıyla bir süpermarkette kasada sıra beklerken kendi aralarında Rusça konuştuğunu ve bu sırada yine sırada bulunan bir Batı Avrupalı kişinin kendilerine ve Rusya’ya ağza alınmayacak hakaretler etmeye başladığını aktaran Cimrin, “Arkadaşlarımız ilk şoku atlattıktan sonra adama karşılık veriyorlar. Kendilerinin Rus olmadığını ama Rus olsalar bile hakaret hakkı olmadığını anlatıyorlar. Ukraynalı olduklarını da ekliyorlar. Adam susmayınca ‘Biz iki kadınız diye bize hakaret edebileceğini sanıyorsun. İki iriyarı Rus olsaydık bu kadar cesaretli olabilir miydin’ diyorlar ve adama ‘Sen ırkçısın’ deyip oradan uzaklaşıyorlar” dedi.

ŞOK “RUSÇA KONUŞMAK YASAK” ÇIKIŞI

Benzer bir olayın Antalya’da da yaşandığını ileten Cimrin, anadili Rusça olan Azeri kökenli müşterisine bir bakkalın her zaman bu şekilde anlaşmalarına rağmen ‘Rusça konuşmak yasak’ çıkışında bulunduğunu, diğer müşterilerinde bakkala destek vermesi üzerine olayı yaşayan kişinin ‘Hiç bu kadar aşağılanmamıştım’ diyerek dışarı çıkıp ağladığını söyledi.

“HUZUR ORTAMINI BOZMALARINA İZİN VERMEYELİM”

Cimrin, üçüncü bir olayda ise Türk vatandaşların savaş nedeniyle Ruslara sataştığını ifade ederek şunları söyledi: “Rusya’nın Ukrayna’ya girmesinden sonra bazı kesimlerde Rus vatandaşları ve Rusçaya karşı bir antipati ve tahammülsüzlük oluştu maalesef ama iyi olan böyle düşünenlerin sayısının çok düşük olması. Dünyanın dört bir yanından çok farklı din ve milletlerden insanlar Alanya ve Antalya’ya sadece güneş için değil, bizlerin misafirperverliği ve sunduğumuz huzur ortamı için gelip buralara yerleşiyorlar. Bu huzurlu ortamımızı ve güven duygusunu zedeleyecek kendini bilmez davranışlarda bulunanları Türk olsun, yabancı olsun uyaralım ve bu çeşit olaylara mahal vermeyelim.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.