DOLAR 32,3834 0.18%
EURO 35,0000 -0.26%
ALTIN 2.324,440,23
BITCOIN 2265534-0,83%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
AK PARTİLİ KİRİŞ’TEN BELGELİ YANIT

AK PARTİLİ KİRİŞ’TEN BELGELİ YANIT

ABONE OL
17:15 - 6 Temmuz 2020 17:15
AK PARTİLİ KİRİŞ’TEN BELGELİ YANIT
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Meclis Üyesi Ak Partili Mehmet Ali Kiriş ile CHP’li Meclis Üyesi Erkan Demirci’yi karşı karşıya getiren su zammı polemiği bugün başka bir boyut kazandı. Mehmet Ali Kiriş bu kez belgeleriyle konuştu.

Kiriş, yaptığı açıklamada şunları söyledi: Temmuz ayında yaptığımız Alanya Belediyesi olağan meclis oturumunda Ak Parti adına yaptığım konuşmada Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin birçok eksik ve yanlış icraatlarını vurgulamıştım. Bahse konu olan konuşmanın önemli ve bu açıklamayı yapma gereği duyduğum kısmı ise su ücretlerine yapılan zamdı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ve Alanya’daki temsilcilerine, “Menderes Türel’in başkan olduğu 2019 Şubat’ında suyu en ucuz kullanan ilk üç şehirden biri olan Antalya, zam yok ise nasıl oldu da Nisan 2020’de 30 Büyükşehir arasında bile 17. sıraya geriledi?” diye sormuştum. Bu arada enflasyon, zamlar gibi bahaneler olmasın, çünkü sıralamada üstümüzde olan 16 Büyükşehir Belediyesi de Türkiye sınırları içerisinde.

Bu soruyu Meclis devam ederken CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, “Polemik konusu yapılmak isteniyor, bu kararlarda tüm Büyükşehir Meclisi üyelerinin de oyu var” deyince bazı medya temsilcisi arkadaşlar bizlere olayın içeriğini sormadan yeni su tarifelerinde onayımız varmış gibi haber yaptılar.

Olayın aslı şudur.

12 Ekim 2019’da ASAT Abone İşleri Müdürlüğü’nden gelen taleple, su birim fiyatlarında artış talebi Plan ve Bütçe Komisyonu toplanmış, Ak Parti ve MHP üyelerinin ret oyları ile 13 Ekim 2019’da yapılan ASAT Genel Kurulu’nda CHP 29 kabul, Ak Parti 27 hayır, İyi Parti 13 kabul, MHP 9 hayır, DSP 2 kabul, Saadet Partisi 1 kabul ve bağımsız 1 kabul oyları ile Millet İttifakı’nın oy çokluğu ile karar kabul edilmiştir.

Konuştuğumuz zaman “Bunu yapın, şunu yapın” diyerek ulusal siyasete karışmadan, önce elinizin altındaki Antalya Belediyesi’nde su ücretlerine zam yapmak, hele ki bu pandemi döneminde halkı yüksek faturalara muhatap etmek nedendir?”

 

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.