DOLAR 32,5833 0.21%
EURO 34,8264 0.44%
ALTIN 2.417,61-0,61
BITCOIN 21536990,09%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
AK PARTİLİ KİRİŞ’TEN CHP’YE TUĞRA TEPKİSİ

AK PARTİLİ KİRİŞ’TEN CHP’YE TUĞRA TEPKİSİ

ABONE OL
19:22 - 7 Mart 2021 19:22
AK PARTİLİ KİRİŞ’TEN CHP’YE TUĞRA TEPKİSİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’nın doğu komşusu, Antalya’nın doğudaki son ilçesi Gazipaşa’da Gazipaşa-Alanya Havalimanı kavşağında bulunan Osmanlı tuğrası figürlü saat, CHP’li belediye tarafından geçen hafta kaldırıldı. Daha önce tuğra figürlü saati bakıma aldıklarını söylediği hatırlatılan Başkan Mehmet Ali Yılmaz, “Fikir değiştirdim” dedi. Osmanlı tuğrası figürlü saat belediyeye ait bir alanda atıl vaziyette görüntülenince konu Mart ayı meclis toplantısında tekrar gündeme geldi. Ak Partili ve MHP’li meclis üyeleri tuğralı saatin tekrar yerine konup konulmayacağını sorması üzerine açıklama yapan Yılmaz, tuğra konusunda bir toplantı yaptıklarını, orada ‘Ne görmek istiyorsunuz’ diye sorduklarını belirterek, “Sizden başka ‘orada bir tuğra görmek istiyorum’ diyen olmadı. Büyük çoğunluk başka şeyler görmek istiyor.

Havalimanı kavşağı olduğu için ve Gazipaşa isminin Atatürk tarafından verildiği için, Atatürk’ü ve Gazipaşa’yı anımsatan bir görsel istediler. Nasıl bir görsel olacağı konusunda karar vermiş değiliz. Sizlerin de görüşüne açığız. Tuğrayı düşündüğünüz, istediğiniz bir yer varsa oraya taşırız. Başkan olarak benim görüşüm, biz Osmanlı kasabası değiliz. Tamam saygımız sonsuz. Atalarımızdır. 16 Türk devletinden biridir ama Gazipaşa Osmanlı döneminde kurulmuş, yada Osmanlı eserlerinin yer aldığı bir kasaba, ilçe değil. Cumhuriyet döneminde kurulmuştur, ismini Atatürk vermiştir. Burası Atatürk, Gazipaşa ve havalimanı üçgeninde bir şeyler düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. Çok arzu ederseniz, insanlar isterse oraya taşıyabiliriz. Biz her konuyu insanlara soruyoruz” dedi.

CHP’li Yılmaz’ın bu açıklamalarına Alanya Belediye Meclis Üyesi, Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş’ten yanıt geldi. Kiriş, “Gazipaşa-Alanya Havalimanı kavşağında tüm dünya ülkelerinden ziyaretçilerimiz Türkiye’ye ilk geldiğinde oldukça estetik Osmanlı Tuğra figürü ile karşılanıyordu. Geçenlerde yerinde göremediğim zaman ‘bakımdadır’ diye düşünmüştüm ama bugün gelen bir beyanatı adeta şok oldum. CHP’li Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Biz Osmanlı kasabası değiliz” diyor ve Atatürk’ü anımsatan bir görsel istendiğinden kaldırdığını ifade ediyor. Elbette Atatürk hepimiz ortak değeri ama bu maneviyatımızı, geçmişimizi simgeleyen ve toplumca kabul görmüş figürü ayrıştıran, geren, “ben yaptım, o istedi” tavrı ile hatta Atatürk isminin arkasına saklanarak yapmasını kendisine yakıştıramadım. “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir” diyen Atatürk bunları asla tasvip etmezdi diye düşünüyorum. Bunun etraflı düşünülmemiş bir tavır olduğunu ve aklı ehlin yerine geleceğini düşünüyorum. Kutsallarımız bir bütündür, biri birine alternatif değildir. Birini yıkıp öbürünü yapmak yerine tüm dünya ülkeleri gibi geçmişimizi sergileyip tanıtıma el birliği ile ağırlık verelim” dedi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.