DOLAR 32,5669 0.08%
EURO 35,0127 0.47%
ALTIN 2.430,130,30
BITCOIN 2095457-3,80%
Antalya
25°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Akkaya’dan taksimetre tepkisi: Odaya bayilik alınabilirdi!

Akkaya’dan taksimetre tepkisi: Odaya bayilik alınabilirdi!

ABONE OL
16:48 - 12 Şubat 2022 16:48
Akkaya’dan taksimetre tepkisi: Odaya bayilik alınabilirdi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: YASEMİN KAYA 

Yeniden Alanya Şoförler Odası’na Başkan Adayı olan Ali Akkaya, değişen tarifeden dolayı taksimetre ayarlatmak için 850 TL veya indi-bindi tarifesine uygun olmayan taksimetrelerini değiştirmek için 2 bin 350 TL ücret ödemek zorunda kalan esnaf için girişimlerde bulunmadığını belirttiği mevcut Oda Başkanı Recep Çalış’a sert eleştirilerde bulundu.

Bir dönem aradan sonra yeniden Alanya Şoförler Nakliyeciler Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’na aday olan Alanya ve Çevresi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Akkaya, taksimetre ücretlerinin değişmesinin ardından taksici esnafının tepkisine neden olan taksimetre cihazı ve taksimetre ayar ücretleri üzerine açıklamalarda bulundu.

ÇALIŞ ‘MUHATAP BAYİLER’ DEMİŞTİ

Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, Antalya’da 250 TL olan taksimetre ayar ücretinin Alanya’da 850 TL olmasına dair yaptığı açıklamada Alanya’da Mustafa Yetkin ve oda üyesi Mehmet Yüksel olmak üzere iki tane taksimetre bayii bulunduğunu belirtmiş ve ücret konusunda odaya gelen soruların muhatabının kendilerinin olmadığını söylemişti. Taleplerin bu taksimetre bayilerine yapılması gerektiğini aktaran Çalış, indirim konusunda oda olarak sadece tavsiye mahiyetinde girişimde bulunabileceklerini, daha önceki görüşmelerinde ise olumlu bir yanıt alamadıklarını ifade etmişti.

AKKAYA’DAN ÇALIŞ’A ‘İDEAL’ GÖNDERMESİ

Çalış’ın bu açıklamalarına tepki gösteren Akkaya, Antalya’da odaya ait taksimetre bayiliği bulunduğunu ve bunun Alanya’da da uygulanabileceğini belirtti. Bu sayede 850 TL taksimetre ücretinin makul seviyeye çekilebileceğini ve ayarlanmaya uygun olmayan taksimetrelerin yenisi ile değişim ücretinin 2 bin 350 TL yerine sadece bin TL olabileceğini vurguladı. Alanya’da 250 civarında taksimetrenin değişeceğini söyleyen Akkaya, oda başkanının bu uygulamayı hayata geçirmesi ile esnafın gözünde artı puan alabileceğini de belirterek “Ama idealleri olan insanlar gerçekleştirebilir” dedi.

ODAYA BAYİLİK ALMAK İÇİN İYİ FIRSATTI

Akkaya, “Taksimetre bayiliği almak için bu zaman çok iyi bir fırsat idi. Çünkü potansiyel olarak değişecek indi-bindiye uymayan büyük bir taksimetre sayısı vardı elde. Bugünden sonra odaya taksimetre bayiliği alınsa böyle bir potansiyeli yakalama şansı yok. Çünkü esnaflarımız taksimetrelerini değiştirdiler. Kimse durup dururken taksimetre değiştirmez” diye konuştu.

FABRİKAYI BİR ODA BAŞKANI ARAMIŞ

Kendisi başkan olsaydı direkt fabrika ile diyaloga gireceğini ve taksimetre ayar ücretlerine de müdahil olacağını söyleyen Akkaya, böylece ücretlerin çok aşağılarda olacağını söyledi. Akkaya, seçim süreci hızlandıkça dedikoduların da arttığını söyleyerek şöyle konuştu: “Mehmet Yüksel’in taksimetre bayiliği üzerinden ‘Ali Akkaya’nın adamı’ denilerek şahsım yıpratılmaya çalışılıyor. Cuma günü dayanamadım ve fabrikayı aradım. Antalya merkez oda başkanımızı bir kenara koyalım; ilçe odalarımızdan hiç kimse fabrikayı ayar ücretleri konusunda aramamış. Sadece Serik Şoförler Odası Başkanı Sedat Karagöz 850 lira ayar ücretinin düşürülmesi için çalışıyormuş. Yakında ayar yaptırdığında ayar ücreti ortaya çıkar. Esnafı için mücadele eden Serik Oda Başkanımızı tebrik ediyorum. Oda çözüm üretme, esnafın hak ve menfaatlerini koruma yeridir. Dedikodu üretmekle bu işler olmaz.”

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.