DOLAR 32,3373 0.17%
EURO 35,1256 -0.21%
ALTIN 2.238,70-0,20
BITCOIN 2084046-5,02%
Antalya
20°

AÇIK

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya 17. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu sona erdi

Alanya 17. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu sona erdi

ABONE OL
18:59 - 30 Kasım 2022 18:59
Alanya 17. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu sona erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediyesi’nin 2004 yılından bu yana geleneksel olarak sürdürdüğü 17. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, düzenlenen kapanış töreninin ardından sona erdi. Sempozyumda ortaya çıkan eserler Alanya’nın çeşitli noktalarında sergilenecek.
Alanya Belediyesi tarafından sanatı ve sanatçıyı öne çıkarmak amacıyla 2004 yılında başlatılan ve 2 yıllık zorunlu pandemi arasının ardından bu yıl 17.’si düzenlenen Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, 1-30 Kasım tarihleri arasında 6 ülkeden 10 heykeltıraşın katılımıyla gerçekleşti. Sempozyuma bugüne kadar Türkiye dahil 34 ülkeden katılan sanatçılar 154 eser ortaya çıkardı. Bu heykellerin 60 tanesi Türk sanatçılar, 94 tanesi ise yabancı sanatçılar tarafından ortaya çıktı. Kapanış törenine, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Prof. Heykeltıraş Bülent Çınar, siyasi parti ilçe başkanları, oda ve dernek başkanları ile sanatseverler katıldı. Sempozyum boyunca heykeltıraşlar dev mermer bloklarını şekillendirdiler. Ortaya çıkan eserler, kısa zaman içerisinde Alanya’nın çeşitli noktalarında sergilenecek.

BAŞKAN YÜCEL: “GURURLU VE MUTLUYUZ”

Programın kapanışında konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “1 aydır heykeltıraşlarımızın özverili çalışmaları ile süren 17. Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumumuz sona erdi. Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediğimiz Heykel Sempozyumunu başarıyla gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“TOPLUMLAR SANATLA GELİŞİR”

Sanatın, bir ülkenin en önemli gelişmişlik göstergesi olduğuna dikkat çeken Başkan Yücel: “Heykel Sempozyumunun kalitesini yükselterek 17 yıldır devam etmesi, Alanya halkının sanata olan ilgisini ve verdiği değeri ortaya koymaktadır. Alanya Belediyesi olarak yıl boyunca 70’in üzerinde uluslararası etkinlik düzenliyoruz. Heykel sempozyumu ile Alanya’yı adeta bir Açıkhava müzesine çeviriyoruz. Alanya’nın her köşesinde sanat ruhunun hissedilmesini, sokaklarımızda koşup oynayan çocuklarımızın gençlerimizin sanatın her dalı ile tanışmasını, Alanya’nın sanatla anılan bir şehir olmasını istiyoruz. Bu yönetim anlayışımızla daha önceki yıllarda yaptığımız gibi bu heykelleri de sosyal donatı alanlarımızda, şehrimizin çeşitli bölgelerinde sergileyeceğiz” diye konuştu.

HEYKELTIRAŞLARA KATILIM BELGELERİ VERİLDİ

Başkan Yücel’in konuşmasının ardından sempozyuma katılan heykeltıraşlara, jüri üyelerine, sempozyumu ziyaret ederek sanatçılarla düzenlenen workshopa katılan çocuklara ve organizasyonun destekçilerine Başkan Yücel ve protokol üyeleri tarafından teşekkür ve katılım belgeleri verildi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.