DOLAR 32,4028 0.22%
EURO 35,0559 -0.11%
ALTIN 2.324,960,25
BITCOIN 2277049-1,37%
Antalya
22°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA AK PARTİ’DEN KURAKLIK UYARISI

ALANYA AK PARTİ’DEN KURAKLIK UYARISI

ABONE OL
17:23 - 3 Ocak 2021 17:23
ALANYA AK PARTİ’DEN KURAKLIK UYARISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Kurak geçen bir sonbaharın ardından yeni yıla da kurak giriyor olmanın sıkıntılarını tüm Türkiye’de olduğu gibi bölgemizde de hissediyoruz. Ülkemizde sonbahar ve kış aylarında beklenen yağışların bir türlü gelmemesi üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, su sıkıntısı ve kuraklık konusunda sadece iklim değişikliğinin suçlanmasının doğru olmadığı belirtti.

Toklu, ‘‘Kuraklık yalnızca fiziksel bir olay veya bir doğa olayı olarak görülmemelidir. Kuraklık tüm canlıların faaliyetlerinin su kaynaklarına olan bağımlılığı nedeniyle toplum üzerinde ciddi çevresel, ekonomik ve sosyal problemleri de ortaya çıkarmaktadır. Kuraklık, yavaş gelişen ancak çok derin zararlara neden olan doğal afettir.
Bitkiler dışındaki canlılar için gerekli olan su kaynaklarının azalması da yaşam açısından ciddi tehditler oluşturmaktadır” dedi.

Kuraklığın başlıca etkilerinin tarım alanlarında ve hayvancılıkta verimliliğin azalması olduğunu ifade eden Toklu, “Gıda üretim sıkıntısı, orman yangınları ile ormancılığa dayalı sanayinin zarar görmesi, balıkçılığın gerilemesi, yiyecek stoklarının ve sudan enerji üretiminin azalması da kuraklığın diğer etkilerindendir.
Güzel doğamızı koruyup, yaşanabilir bir doğa için mücadelemiz devam edecektir. Sularımızı tasarruflu kullanarak ve su kaynaklarını koruyarak gelecek nesilleri bu tehlikeyle baş başa bırakmamalıyız” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.