DOLAR 32,5910 0.23%
EURO 34,8098 0.41%
ALTIN 2.419,70-0,53
BITCOIN 21520020,32%
Antalya
24°

PARÇALI BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA ALKÜ HAKKINDA ŞOK İDDİA!

ALANYA ALKÜ HAKKINDA ŞOK İDDİA!

ABONE OL
13:24 - 12 Mart 2021 13:24
ALANYA ALKÜ HAKKINDA ŞOK İDDİA!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

GÜNÜN HABERİ / ALPER KUTAY

Akit Gazetesi bugünkü sayısında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne bağlı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında şok bir iddia ortaya attı. Gazetenin haberinde şu ifadelere yer verildi; Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yapım süresinde TOKİ tarafından teslim edilen 10 tonluk oksijen tankı kayıplara karıştı. Koronavirüs sürecinde kritik önem taşıyan oksijen tankının önce bakıma alındığı, hastane envanterine kaydedilmeyen tankın daha sonra satıldığı ortaya çıktı. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü skandalla ilgili soruşturma başlattı. 50 bin dolarlık tankın kayıplara karışmasının ardından, daha önce litresi 0.95 kuruşa mal olan sıvı oksijenin litresine şimdi 139 kuruş ödeniyor.”

Akit Gazetesi’nde yer alan bu haberin ardından gözler, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan ve Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı’nya çevrildi. İddia edildiği gibi tankın Kalan ve Lakadamyalı döneminde mi, yoksa onlardan önce mi sırra kadem bastığı henüz bilinmiyor. Bu bilgilerin ise ulusal gazetelere, hastane içinde bir süredir var olan ancak kamuoyundan gizlenmeye çalışılan iç çekişmeler sonucu Kalan ve Lakadamyalı ile çalışmak istemeyen ve gitmelerini isteyen bazı üst düzey yöneticiler tarafından sızdırıldığı tahmin ediliyor.

Yeni Akit’te yer alan habere göre, Alanya’da ALKÜ Eğitim Araştırma Hastanesi’nde çok ilginç bir olay yaşandığı öne sürüldü. Koronavirüs sürecinde kritik önem taşıyan, hastaların oksijen ihtiyacı için kullanılan tankın önce bakıma alındığı, akabinde hastane envanterine kaydedilmeden yasa dışı şekilde satıldığı iddia edildi.

Her şey, bir vatandaşın olayı CİMER’e şikayetiyle başladı. Vatandaş yazdığı şikâyet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Hastanenin envanterinde bulunan on tonluk tanka birkaç defa bakım ve onarım yapıldı. Tank, eski hastaneye takılacağı gerekçesiyle söküldü. Daha sonra tank başhekimin talimatıyla hurdaya satılmış. Eski tankın hurda fiyatı 150-200 bin lira civarında. Yeni tankın fiyatı ise 50-60 bin dolar arası. Kamu malını satan, kişisel menfaat elde eden kişilerden şikayetçi olup bu konunun incelenerek kamu zararının ortadan kaldırılmasını talep ediyorum.”

Yeni Akit muhabirlerinin ulaştığı Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ise bir açıklama yaparak, tankın nasıl ve kim tarafından satıldığını bilmediğini söyledi. Lakadamyalı, “Benim bir bilgim yok. Hastanenin yapımı esnasında müteahhit tarafından bir tank verildiği söyleniyor. Zaten halihazırda devam edegelen de bir soruşturma mevcut. Ben bir buçuk yıldır burada görev yapıyorum. Olayın önemli bir kısmı benimle ilgili değil. Satış ile ilgili benim bir talimatım yok. Benim eski tankla ilgili de bir malumatım yok” dedi.

Koronavirüs sürecinde büyük önem taşıyan oksijen temini de yeni tankın gelmesiyle birlikte fahiş oranda arttı. Eskiden litresini 0.95 kuruşa temin edilen gaz, yeni tanktan litre başı 40 kuruş artarak, 1.39 liraya temin edilmeye başlandı.

Tankın satışının 2886 sayılı kanuna göre ve İl Sağlık Müdürü’nün bilgisi dahilinde ve bakanlık onayıyla satılması gerektiği yasada açıkça belirtiliyor. CİMER’e gelen şikayet sonrası patlak veren olayla ilgili Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün de halihazırda bir soruşturma yürüttüğü öğrenildi. (Yeni Akit)

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.