DOLAR 32,3169 0.2%
EURO 35,1436 0.03%
ALTIN 2.294,230,75
BITCOIN 22895261,03%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘ALANYA ARITMASI CANIMIZDAN BEZDİRDİ’

‘ALANYA ARITMASI CANIMIZDAN BEZDİRDİ’

ABONE OL
23:02 - 2 Haziran 2020 23:02
‘ALANYA ARITMASI CANIMIZDAN BEZDİRDİ’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER: ASİYE ELİAÇIK

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bir önceki başkanı Ak Partili Menderes Türel’in çözemediği Alanya Arıtması’nın yaydığı pis koku krizini, geçen yıl Mart ayında göreve gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek de çözemedi. Nüfusun arttığı yaz aylarında daha fazla rahatsızlık veren Alanya Arıtması’ndan çıkan pis koku, daha binlerce turist gelmeden bölge halkını şimdiden canından bezdirdi.

90’lı yılların ortasında “şehir dışı” denilerek Alanya Otogarı’nın yanında yapılan, ancak aradan geçen 25 yılın ardından şehrin tam merkezinde kalan Alanya Arıtması’nın bulunduğu Saray Mahallesi ve yanındaki Kızlarpınarı Mahallesi’ne yüzlerce apartman yapıldı. Ancak özellikle havaların ısındığı ve turistlerin geldiği Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında tam kapasite ile çalışan Alanya Arıtması, Haziran’ın başında bölge halkını yine çileden çıkarmaya başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni telefon yağmuruna tutan, pis kokudan dolayı balkona çıkamadıklarını, kapı ve pencere açamaz hale geldiklerini söyleyen bölge sakinleri, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’ın da bu sorun karşısında yetersiz kaldığını ifade ettiler. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e seslenen Alanya Arıtması mağdurlarının konuyu BİMER ve CİMER’e bildirmeye hazırlandıkları da gelen haberler arasında. Alanya’yı her ziyaretinde “Alanya Arıtması’nı iyileştireceğiz” diyen Başkan Böcek’in sınıfta kaldığını ifade eden bölge sakinlerinin önümüzdeki günlerde eylem yapmaya hazırlandıkları iddia ediliyor.

Bölgede evi bulunan onlarca vatandaşın evlerini piyasa değerinin çok altında satarak Saray Mahallesi ve Kızlarpınarı Mahallesi’nden kaçmaya başladıkları, işyeri olan esnafın başka bölgelerde dükkan aradıkları, ayrıca Alanya Arıtması’na yaklaştıkça satılık ev sayısının arttığı ve ev kiralarının dahi 500 ila 750 liraya kadar düştüğü belirtiliyor. Bir dönem Alanya’nın en cazip bölgesi olan Saray ve Kızlarpınarı Mahallesi’nin düşük kiralar yüzünden son dönemde en çok Suriyeliler tarafından tercih edilmeye başlandığı ileri sürülüyor.

2019’un Mart ayında yapılan açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak revize çalışması öncesi proje için  Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği 9. Maddesi gereğince 17 Ekim 2019 günü bilgilendirme toplantısı düzenleneceği, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda saat 14:30’da yapılacak toplantıda vatandaşların görüş ve önerileri alınacağı açıklanmış, toplantıda yapılacak projeye ilişkin vatandaşın bilgilendirileceği belirtilmiş ancak bu konuda herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.