DOLAR 32,3792 0.13%
EURO 34,9912 -0.23%
ALTIN 2.324,570,22
BITCOIN 22970012,07%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA AŞIĞI ÖZDEMİR YANGIN FACİASI ATLATTI

ALANYA AŞIĞI ÖZDEMİR YANGIN FACİASI ATLATTI

ABONE OL
16:18 - 9 Eylül 2020 16:18
ALANYA AŞIĞI ÖZDEMİR YANGIN FACİASI ATLATTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global
Bir dönem Alanya’da TEMA Alanya Gönüllüsü olarak hizmet veren ve sık sık Alanya’ya gelerek eski dostlarıyla buluşan emekli eğitimci Engin Özdemir ile eşi emekli eğitimci Nurviye Özdemir, emekli olduktan sonra Denizli’nin Çal ilçesinde satın aldıkları araziye yaptırdıkları evde yaşamaya başladı. Çal ilçesi sakinlerine yeşili ve doğayı anlatan Özdemir çifti bugün talihsiz bir kasza yaşadı. Evlerinin yanında yangın çıkan Özdemir çifti, tesadüfen olay yerinde bulunan Çal Orman İşletme Müdürlüğü ekipleriyle yangını kısa sürede söndürdü.
Engin Özdemir o anları şu cümlelerle anlattı: “Yanıyorduk. Sıcak ve kurak mévsimlerden birini geçiriyoruz. TV’den memleket yangınlarını izlerken ben ‘ciğerlerimiz değil, beynimiz yanıyor’ diyordum. Bir sigara izmariti evimin yanındaki kuru otları tutuşturmaya yetti. Tesadüfen odunluğuma gittiğimde cayır cayır yanan alevin ateşini gördüm. Bahçe hortumunu çekerken Nurviye Hanım’a bağırıyorum, duymuyor. Rüzgar altında kalan araba ve evimi soğukkanlı olmaya çalışarak ‘nasıl kurtarırım’ hesabını yapıyorum. Benim biriyle konuştuğumu sanan hanım çıkıyor. Karşımızdaki ormancılara bağırıyor, onlar da ellerinde bir hortum ve kazma kürekle geldiler. Hortum yetişmiyor, alevler geliyor.
Alevlerin önüne kovalara yarım yamalak doldurduğumuz suyu döküyoruz. Ormancılar tecrübeli, ateşin önünü kestiler. İşletmenin araçları orman yangınlarına gitmiş. Denizli Belediyesi’nin itfaiye aracı geldi, iyice su sıktı. Sedat Çalış’ın kulakları çınlasın, ‘Yangına erken müdahale çok önemli’ derdi hep. Yaşadığımız küçük çaplı tehlikeden ders alarak, orman yangını ile mücadele eden dünyanın bütün itfaiyecilerine kolaylıklar dilerim.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.