DOLAR 32,3132 0.18%
EURO 35,1016 -0.13%
ALTIN 2.278,690,06
BITCOIN 22743831,24%
Antalya
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Belediye Meclisi’nde ruhsat polemiği!

Alanya Belediye Meclisi’nde ruhsat polemiği!

ABONE OL
17:19 - 7 Haziran 2022 17:19
Alanya Belediye Meclisi’nde ruhsat polemiği!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Bugün yapılan Alanya Belediye Meclisi toplantısına CHP’li Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, MHP’li Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu ile AK Parti’li Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş’in ruhsat konusundaki polemiği damga vurdu.

Alanya Belediyesi’nin haziran ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı meclisin dilek ve temenniler bölümünde meclis üyeleri bir takım konularda görüş bildirip taleplerde bulundu. Zaman zaman Alanya Belediyesi’nin icraatlarına yönelik çıkışları ile gündeme gelen CHP’li Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, bir mimar arkadaşının Alanya Belediyesi’ne bir ruhsat başvurusu yaptığını ve yaklaşık 5 buçuk aydır ruhsatını alamadığını söyledi. Zavlak, “Arkadaşımız ruhsat alamadığı için bölgedeki imar planı bozuluyor ve işinden oluyor. Ancak işin diğer kısmında siyasetin içinde bulunan bir siyasi partinin ilçe başkanı bir yıl içinde 60’a yakın proje geçirebiliyor ışık hızında. Bu hoş bir şey değil” dedi.

Zavlak’ın bu sözlerine MHP ve Ak Parti’den itiraz geldi.

MHP’li Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, söz konusu kişinin şikayetini belediyeye bildirip bildirmediğini sordu ve bildirmediği cevabını aldı. Bunun üzerine Kasapoğlu, “Bu arkadaş belediyeye sormadan önce size geliyorsa ben art niyet ararım. Bahsettiğiniz onaylanan 60 proje içinde tadilat projeleri de vardır. Arkadaşınız gelsin, dinleyelim, yüzde 100 eksiği vardır. İmar Müdürlüğü’nde çalışanlar zan altında kalır. Kanuna aykırı ruhsat mı versinler? 5 buçuk ay değil 15 buçuk ay beklemiş projeler var eksikleri olduğu için” ifadelerinde bulundu.

AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş de Zavlak’ın soru tarzının doğru olmadığını vurguladı. Kiriş, “Arkadaşımın projesi 5 buçuk ayda geçmediği için imarı durdu ve işini kaybetti’ deseydi ayrı bir cevabı vardı. Fakat 60 proje diyerek bir kişi üzerine vurgu yapıp hedef şaşırtmak ve onun üzerinden sütre gerisinden ateş etmek olmaz. Bu mikrofonun insanlara getirdiği sorumluluklar var. Burada her şeyi sokakta konuşuyormuş gibi konuşmak olmaz. Çünkü bunlar kayıtlara giriyor ve insanları bağlar. Söylediğiniz laflar iki gün sonra mahcubiyet olarak karşınıza çıkar ve el sıkışacağınız kişilerin yüzlerine bakamazsınız. Bir garezle bekletme varsa amenna, sorumlu bulunsun. Ama yapılan işleri karalamak veya başka türlü yapılıyor şeklinde hissettirmek yanlıştır, etik de değildir” dedi.

Tartışmaların ardından söz alan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İmar Müdürlüğü, Plan Proje Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün personelinin mesai gözetmeksizin çalıştıklarını belirterek hepsini tebrik etti.

İstanbul’da kentsel dönüşümün en fazla olduğu Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde yıllık 240 ruhsatın verildiğini, Alanya Belediyesi’nde ise bu yıl 5 ayda 890 ruhsatın verildiğini aktaran Başkan Yücel, “Personelin yatırımcının önünü kesmeden, hak adalet kavramı ile kılı kırk yararak kimseyi sıkıntıya sokmadan gayretle çalışmalarından sonra bazı siyasi hesaplardan dolayı buna da yelteniliyorsa benim diyecek bir şeyim yok. Ben her personelimin hepsine kefilim” diye konuştu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.