DOLAR 32,5907 0.33%
EURO 34,8180 0.17%
ALTIN 2.506,980,92
BITCOIN 20902421,53%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Belediye Meclisi’nin gündeminde inşaat ve turizm vardı

Alanya Belediye Meclisi’nin gündeminde inşaat ve turizm vardı

ABONE OL
17:27 - 5 Temmuz 2022 17:27
Alanya Belediye Meclisi’nin gündeminde inşaat ve turizm vardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediyesi’nin Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Yücel, gündemi değerlendirdi. Yücel, Alanya’nın 4 mahallesinin yabancı ikametine kapatılması kararını desteklediğini belirtti. Turizmde beklenen yoğunluğun gerçekleşmekte olduğunu söyleyen Yücel, bayram dolayısıyla uyarılarda bulundu. Yücel, bir uyarı da inşaat sektörüne yaparak “İnşaatın önünü açalım derken bizi biz yapan turizmi de baltalamayalım” diyerek inşaat yasağını hatırlattı.

Alanya Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında başladı. Meclisin açılış ve yoklamanın ardından bir konuşma gerçekleştiren Başkan Yücel, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’nın yabancı yoğunluğu göz önünde bulundurularak Alanya’nın Kargıcak, Mahmutlar, Kestel ve Avsallar mahallelerinin yabancı ikametine kapatılmasını değerlendirdi. Kararı desteklediğini belirten Yücel, “Şehrin demografik yapısı ile birlikte farklı dillerin, dinlerin, renklerin, güzelliklerin bir arada yaşamasından son derece mutluyuz. Bu kararı da desteklediğimizi açık yüreklilikle bir kez daha söylemek istiyorum. Çünkü ileride daha huzurlu yaşamak için bazı kararların alınması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

BAYRAM YOĞUNLUĞUNA DİKKAT!

Turizm konusuna da değinen Yücel, iki yıllık korona virüs pandemisinin ardından bu sezon turizmde beklenen artışların başladığını ancak pandemi kurallarına da hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirtti. Kurban Bayramı dolayısıyla yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Alanya’da otellerin yüzde 90’larda doluluk oranına ulaştığını söyleyen Yücel, “Bu durum bayram zamanında tamamen dolacağı anlamına geliyor. Bayram sürecinde olumsuzluklara karşı duyarlı olarak şehrin sürekliliğin daha da ivme kazanması için desteğinize ihtiyacımız var. İnşallah temmuz, ağustos ayında arzu ettiğimiz turizm potansiyelini yakalarız. Şehrimiz de gerek ekonomik gerek sosyal olarak biraz daha rahatlar” diye konuştu.

“TURİZMİ BALTALAMAYALIM”

Alanya’da inşaat sektörünün neredeyse birinci tercih haline geldiğini ve belediyenin ilk 5 ayda 1550’lere yaklaşan ruhsat verdiğini belirten Yücel, bu rakamla en çok ruhsat veren belediye olduklarını aktardı. Bunun yanı sıra inşaat sektörüne turizm konusunda uyarılarda bulunan Yücel, “İnşaatın önünü açalım derken bizi biz yapan turizmi de baltalamayalım. Buradan inşaat sektörünü bir kez daha uyarmak zorundayım. İnşaat yasağına mutlaka uyalım. Şehri zor durumda bırakacak davranışlardan kaçınalım” ifadelerinde bulundu. “Dünyada ve ülkemizdeki olumsuzluklara rağmen sürekli büyüyen bir ivme ile gelişen şehirde yöneticilik yapmaktan son derece mutluyum” diyen Yücel, tahmini bütçenin neredeyse yüzde 65 ek bütçe yaparak şehrin ne kadar gelişmekte olduğunun görüldüğünü belirterek emek veren herkese teşekkür etti.

 

 

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.