DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2082795-1,52%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Belediye Meclisi’nin gündeminde kent meydanı projesi vardı

Alanya Belediye Meclisi’nin gündeminde kent meydanı projesi vardı

ABONE OL
17:18 - 7 Eylül 2021 17:18
Alanya Belediye Meclisi’nin gündeminde kent meydanı projesi vardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediyesi’nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Belediye binasında düzenlenen meclis toplantısına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Meclisi CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ da izledi.

Meclise; MHP Grubu’ndan Mehmet Ali Tekin, Mehmet Babaoğlu, Kerim Aydoğan, CHP Grubu’ndan Yılmaz Bağışlar, İyi Parti Grubu’ndan Halit Öztürk, Didem Dim Özaltın ve Hasan Basar mazeret bildirerek katılmadı.

Mecliste konuşan Başkan Yücel, konuşmasına, Pençe Yıldırım Harekatı’nda şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Geçtiğimiz ay ülkede afetlerle mücadele ettiklerini, yangın, sel ve pandemi dolayısıyla zor günler yaşadıklarını hatırlatan Başkan Yücel, “Temmuz ayında ülkemizin dört bir yanında çıkan yangınlarla birlikte yüreğimiz de yandı. Ülke olarak, tarihimizin en büyük orman yangınları nedeniyle zor günler geçirdik. Alanya’mızda çok şükür can kaybı yaşanmadı ancak vatandaşlarımızın evleri yandı, mal kayıpları oluştu. Bunun da ötesinde ormanlarımız yandı, birçok hayvan telef oldu ve ekolojik denge zarar gördü. Alanya Belediyesi olarak tüm birimlerimiz, araç ve personelimizle yangınların başladığı ilk günden bugüne kadar hep yangınla mücadelede ve afet bölgesinde vatandaşlarımızın yanındaydık.

Manavgat başta olmak üzere Gündoğmuş ve Akseki’ye sosyal yardım desteği sağladık. Bununla birlikte araç, ekipman ve personel konusunda yangından etkilenen komşu ilçelerimizin yardımına koştuk. Birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı sarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı tekrar evlerine kavuşturmak, ormanlarımızı yeniden yeşertmek için gayretle çalışıyoruz. Güzelbağ, Bayır ve Takanlar Mevkii’nde yangında zarar gören evlerin yıkımını tamamladık. Kalacak evi olmayanlara devletimiz tarafından konteynerleri teslim edildi. İnşallah en kısa zamanda evleri yapılarak, yangınzedelere teslim edilecek. 8 Eylül Çarşamba günü Güzelbağ, Bayır, Dereköy ve Ümitli mahallelerinde yangından etkilenen arı üreticilerimize kovan dağıtımı yapacağız. Saat 10.00’da Güzelbağ Jandarma Karakolu yanında düzenleyeceğiz arı kovanı dağıtım törenine tüm meclis üyelerimizi davet ediyorum” dedi.

Yüz yüze eğitime başlandığını hatırlatan Başkan Yücel, yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için aşı olunmasını istedi. Başkan Yücel, “Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Kalabalık ortamlara girmeyelim. Aşı olarak ve tedbirlere uyarak kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım. Alanya Belediyesi 2 güzide eğitim yuvasını daha Alanya’mıza kazandırmaya hazırlanıyoruz. Oba Mahallemizde 200 çocuk kapasiteli kreşimiz tamamlanmak üzere. Etüt merkezimizin ise inşaatı bitti. Mobilyaları ve iç tefrişatı önümüzdeki hafta içinde tamamlanmış olacak. 750 öğrenci kapasiteli, 20 derslikli, 6 sanat atölyesi ve konferans salonuna sahip etüt merkezimizi 4 Ekim’de hizmete açacağız” diye konuştu.

Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen kararların görüşülmesi ile devam eden mecliste ‘Alanya Kent Meydanı Projesi’ 2. etap yapımıyla ilgili İller Bankası’ndan 40 milyon TL kredi kullanımı ile ilgili 5. madde konusunda söz alan CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, “Projenin Alanya için gereklilik olduğuna biz de inanıyoruz. Ufak tefek nüans farklılıklarımız olsa da proje üzerinde benzer konuları düşünüyoruz. Alanya’ya yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu paranın da heba edilen bir para olmayacağını, Alanya’ya bir şekilde geri dönüşünün olacağını düşünüyoruz. Projeyi desteklediğimizi ifade ederek grup kararımız olumlu koyduk” ifadelerini kullandı.

Aynı madde hakkında konuşan İyi Parti’li Fikret Arık ise, “Kent meydanı olmazsa olmaz. Bunun yapılması gerektiğine hepimiz inanıyoruz lakin belediyemiz öz kaynakları ile yapacağı bu tür yatırımlarda muhakkak ki yatırımın önünde olacak halimiz yok. Belediyemizin 2016’dan yüzde 20 bütçe borç oranımız şu an yüzde 70-80’lere çıktı. Bu kredinin alınması, projenin yapılması ve ödenmesinin de 60 ayda yüzde 15 faizi var. Bu yatırımı yaptıktan sonra borcu diğer dönemde siz ya da başka bir belediye başkanı olur, diğer döneme yansıyor. Diğer dönem çok borçlu bir belediyeyi yeni bir belediye başkanı veya sizin daha çok hizmet üretememe anlamına gelmemesi için çok borçlanmayalım. Kaynaklarımıza göre yatırımlarımızı yapalım” dedi.

Proje ile şehir merkezinin cazibe merkezi haline getirileceğini kaydeden Arık, projede otopark bulunmadığını söyledi. Arık, otopark sorunu çözülmeden bu tür yerlerin cazibe merkezi haline getirilmek istenmesini ve yeni belediye binasının inşaatının hala bitirilmemesini eleştirdi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.