DOLAR 32,5816 0.28%
EURO 34,7341 -0.09%
ALTIN 2.495,380,45
BITCOIN 20385061,71%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Belediye Meclisi’nin gündeminde rant davaları vardı

Alanya Belediye Meclisi’nin gündeminde rant davaları vardı

ABONE OL
17:38 - 7 Aralık 2021 17:38
Alanya Belediye Meclisi’nin gündeminde rant davaları vardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Meclisi’nde konuşan CHP’li Erkan Demirci, KOP ve DOP arazileri üzerinden rant elde etmek isteyenlerin halkı yanlış bilgilendirerek Alanya Belediyesi’ne açtığı davalar konusunda konuştu.
Daha önce bu konuda yapmış olduğu açıklamaya tepki gösteren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in “Gölgede ayrı güneşte ayrı konuşan arkadaşımıza söyleyecek sözüm yok” sözlerine atıfta bulunarak konuşmaya başlayan Demirci, “Hava puslu; güneş de gölge de değil. Rahat konuşacağım” dedi.

Demirci, DOP parsellerinde takas yönteminde konulan yüzde 40 oranı ve aynı mahalle içerisinde olması kriterlerine değinen Demirci, “Belediyemizin elini rahatlatabilmek adına yüzde 40 oranının yüzde 49’a kadar çıkarılabileceğini düşünüyoruz. Mahallelerle ilgili ise Alanya’yı mahalle olarak değil de doğu batı ve merkez üçe bölüp Kestel’den Demirtaş’a, Konaklı’dan Okurcalar’a kadar takas yapılmasını mümkün hale getirebiliriz diye düşündük” dedi.

Demirci’nin önerisi üzerine konuşan Başkan Yücel, 2014’te alınan kriterleri mahalle bazlarında toplama ve uzak bir mahalleden merkezden takas talebi geldiği için aldıklarını hatırlayarak “Bu şartlarda talep 3-5 ise o şartlarda 50 olur. Belediye daha fazla riske girer. Bu sefer aynı satışı yapacak insanlar, herkes kendi bölgesinde toplama yapıp ekstra bir yerlerden değişim yapacak. Mahkemeler Konaklı’daki ile Mahmutlar’da bir parseli eş tutabiliyor. Ben bunu engelleyemiyorum, bir de öyle olursa onu nasıl çözeceğim. Daha fazla çıkmazın içine gireriz. Ama yine de tartışıp değerlendirelim.” dedi.

İYİ Partili Hacı Mevlüt Zavlak da Demirci’ye yakın düşündüklerini belirterek Yücel’e konunun değerlendirilmesi önerisini yineledi. Zavlak, “Bu konu sizden sonra gelecek olan başkanın başını da çok ağrıtacak. Bu davalar böyle giderse bu ekonomik yükün altından Alanya Belediyesi kalkamaz ve Adana Belediyesi gibi çalışmaz hale getirirler. Sizden önce evveliyattan kalan bir sorun olduğunu biliyoruz. Sizi sorumlu tutmuyoruz” diye konuştu. Yücel, gündemde olan yerlerin 2014’ten önceki dönemden kaldığını belirtti ve “Biz zaten müracaat eden herkese çözüm noktasında yardım olmaya çalışıyoruz” diyerek süreç hakkında yaşananları hatırlattı.

NE OLMUŞTU?

CHP’li Demirci, menfaat grupları tarafından kamu alanları içerisindeki taşınmazlar için halkın yanlış bilgilendirilerek kamulaştırma davası açılması konusunda daha önceki bir açıklamasında “Alanya Belediyesi zaman zaman vatandaşa dayatma yaptı ve yapmaya devam ediyor. Dava açan vatandaşlar ikna edilmeli, uzlaşma yoluna gidilmeli. Bu konular dayatma yoluyla çözülemez” sözlerini sarf etmiş; Belediye Başkanı Yücel ise “Erkan Bey ile yaklaşık 8 yıldır birlikte görev yapıyoruz. Bu süreçte bütçe komisyonumuza vatandaş odaklı gelip de sıkıntı yaşayan olmuş mu? Gölgede ayrı güneşte ayrı konuşan arkadaşımıza söyleyecek sözüm yok” demişti.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.