DOLAR 32,5895 0.35%
EURO 34,8642 0.35%
ALTIN 2.494,920,44
BITCOIN 21166893,46%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Belediyesi o protokole imzayı attı

Alanya Belediyesi o protokole imzayı attı

ABONE OL
13:51 - 23 Kasım 2021 13:51
Alanya Belediyesi o protokole imzayı attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile ‘Acil Yardım Hattı Protokolü’ imzalayan Başkan Yücel, “Bu protokolü yapmadan önce girişimlerimiz bu doğrultudaydı. Bunun da üzerine siz perçinlemiş oldunuz” dedi. Kadın Destek Merkezi Sorumlusu Esra Yemez de 1 yılda 600 kadına ulaşarak destek sağladıklarını açıkladı.
Alanya Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında ‘Acil Yardım Hattı Protokolü’ imzalandı. Alanya Belediyesi Meclis Salonu’ndaki protokole Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü, Alanya Kadın Haklarını Koruma (KHKD) Şube Başkanı Halime Şenli, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Gaye Coşkun, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, belediye meclis üyeleri ve KHKD üyeleri katıldı. Protokolün imzalanması öncesi konuşan Güllü, Acil Yardım Hattı hakkında açıklamalarda bulundu. Güllü, “2007’den beri yürürlüğe giren telefonun ucunda psikologların ve avukatların olduğu 7/24 hizmet veren kurum. Sıkıntılı süreçler içinde şiddetin önlenebilmesi adına mağdurun aradığı ya da şiddetin olmasından sonra kolluğa, yargıya gidebilecek yolları, yasal yükümlülükleri, devletin yasalarının neler olduğunu, bu konuda 6784 sayılı yasanın SYDV ile sağlanmış kira yardımı, gelir yardımı, eğitim yardımı, gıda yardımı, kreş yardımı gibi birçok şeyin varlığından haberdar edilmesini sağlıyor. Aynı zamanda belediyelerde belediye başkan yardımcılarının kadın olmasını, karar alma mekanizmalarında kadın sayısının artmasını, bulunduğu ilçede ticaret odasından diğer odalara kadar farklı meslek gruplarına, barolarla iş birliği yaparak sahada yerel politika üretmeyi amaçlıyor. 90’lı yıllar öncesinde siyaset belediye başkanının kimliğinde değil, kişiliğindeydi. Kişi ile belediye bir politika üretir ve yerele artı değer kazandırırdı. Şimdi bunun eksikliğini çok hissediyoruz. Bu anlamda Alanya benim her yerde dile getirdiğim bir belediye. Bu sorunun siyaset üstü bir sorun olduğunu algılayarak, siyasetin dışında kadın mevzusunu görerek, buradan yola çıkarak her cenahtan partiyle meclisinde iş birliği yapma örneğini size getiriyorum” dedi.

“HEPİMİZ CİNAYET ALETİNİN ÖNÜNDE OLABİLİRİZ”

20 Mart’tan bu yana ülkede 257 kadının öldürüldüğü açıklayan Güllü, “En son Ataşehir’de bir olay yaşanmıştı. ‘Güçsüz gördüğüm için öldürdüm’ denilen düşünceye geldi. Hepimiz bir gün o cinayet aletinin, ateşli ya da ateşsiz silahın önünde olabiliriz. Burada ne failin ne de mağdurun, maktulün hangi partiden olduğu hiçbirimizin öğrenmek istediği bir konu değil. Neden önleyemedik sorularını sormamız lazım. Kadının kolluğa gitmeden önce nereye gideceğini bilmesi lazım. O yolların içinde belki de o aşamaya gelmeden önce eksikliğini giderdiğimizde hiç şiddet kalmayacak. Belki de burada başka şeyler konuşacağız. Tüm bunlar için yapılacak şey yol haritasında yan yana yürümek” diye konuştu.

“PROTOKOLDEN ÖNCE GİRİŞİMLERİMİZ BU DOĞRULTUDAYDI”

Bugüne kadar sivil toplum örgütleri ile çalışmaktan, onların kendilerine yo göstermesinden ve hedeflere emin adımlarla gitmekten keyif alan bir yapıya sahip olduklarını vurgulayan Başkan Yücel de, “Alanya çok farklı bir yer. Kayıtlı 270 derneğimiz var. Alanya’da 123 ülkeden insan yaşıyor. En çok göç alan ve en hızlı büyüyen şehir. Biz dünyanın en güzel, mutlu, huzurlu, güvenli şehirlerindeniz. Bu kadınların sayesinde oluyor. Biz herkesin belediye başkanıyız. Sizlerle bu protokolü yapmadan önce girişimlerimizin bu doğrultuda olduğunu söylemiştim. Bunun da üzerine siz perçinlemiş oldunuz” ifadelerini kullandı.

“BİR YILDA 600 KADINA ULAŞTIK”

Kadın Destek Merkezi Sorumlusu ve Psikolog Esra Yemez de Alanya Belediyesi’nin kadınlara yönelik hayata geçirdiği Aile Kadın Destek Merkezi’nin verdiği hizmetler hakkında bilgileri paylaştı. Yemez, merkezin bir yılda 600 kadına ulaştığını açıkladı. Yemez, 600 kadına psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, diyetisyenlik, hukuki danışmanlık verdiklerini aktardı.

“YARGININ VE KOLLUĞUN BUNU HALLETMESİNİ SAĞLAYACAK”

‘Acil Yardım Hattı’nın numarasını da paylaşan Güllü, “0212 656 96 96 numaralı telefondan bizi arayan herkese dönüyoruz. Son dönemde Akdeniz’in sınır ve denizle buluştuğu tatil yörelerinde ciddi bir şiddet ve istismar konusu yaygın şekilde aklımıza geliyor. Protokolü yaptıkça bu sayılar artacak. Sayıların artması aslında buradaki vakaların hangi sürecin üzerine yoğunlaştığını, hangi hali ile hangi vakanın olduğunu bilmemiz Kişisel Veri Kanunu’na göre dikkat ederek sizlerin, yargının ve kolluğun bunu halletmesini sağlayacak. Her adımın sorunu çözebileceğine inanıyorum. Daha sonra sizlere aylık, 3 aylık raporlar vererek şiddetin hangi türünde daha yoğun bir ilçe olduğunuzu söyleyeceğiz. Gün gelecek ki belki birileri, ‘Bugün Alanya’da çok güzel deniz, güneş vardı’ diyerek bizleri aramış olduğunda da bunu sizlerle paylaşmış olacağız” dedi. Konuşmaların ardından Yücel ve Güllü ‘Acil Yardım Hattı Protokolü’ne imza attılar.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.