DOLAR 32,6032 0.39%
EURO 34,7999 0.17%
ALTIN 2.503,270,77
BITCOIN 21100635,90%
Antalya
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Belediyesi’nden ödüllü yarışma duyurusu!

Alanya Belediyesi’nden ödüllü yarışma duyurusu!

ABONE OL
16:33 - 19 Nisan 2022 16:33
Alanya Belediyesi’nden ödüllü yarışma duyurusu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

28-30 Mayıs’ta düzenlenecek Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali kapsamında Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen, “16. Alanya Belediyesi Ulusal Fotoğraf Yarışması” başvuruları devam ediyor. Adı “Tarladan Sofraya Kültürel Mirasımız” olan yarışmanın son başvuru tarihi ise 21 Mayıs.
Gastronomi dünyasında Türk mutfağının yöresel lezzetlerine dikkat çekmeyi ve bu lezzetleri belgelemeyi amaçlayan yarışmanın konusu jüri tarafından “Tarladan Sofraya Kültürel Miras Lezzetleri” olarak belirlendi. Sonuçları 25 Mayıs’ta açıklanacak yarışmada, dereceye giren eserler, 28-30 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde sergilenecek.

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAKTIR

Yarışmaya katılacak fotoğrafçılar yarışma şartnamesi ve detaylı bilgiye Alanya Belediyesi’nin web sitesinden ( https://bit.ly/3jRuPq1 ), online başvuru ise Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) web sitesinden ( https://tfsfonayliyarismalar.org/ ) yapılabilir.

“TARLADAN SOFRAYA KÜLTÜREL MİRASIMIZ”

Yarışmada; ürünlerin tarlada ekim, dikim, bakım, hasat ve sofradaki sunumuna kadar tüm aşamalarında çekilen fotoğraflar jüri tarafından değerlendirilecektir. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın Alanya Belediyesi tarafından 16 yıldır düzenli olarak yapıldığını ve büyük ilgi gördüğü vurgulayan Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura şunları kaydetti: “Bu yıl ki yarışmamızın konusunu ‘Tarladan Sofraya Kültürel Miras Lezzetleri’ olarak seçtik. Alanya Fotoğraf Sanatçıları Kulübü Derneği (AFSAK) iş birliği ve TFSF desteği ile bu yıl 16’ncısını düzenliyoruz. Bu yarışmayı öncekilerden farklı bir anlayış ve biçimde, fotoğrafın günümüz iletişim dünyasındaki önemini göz önünde bulundurarak düzenlemek istedik. Bildiğiniz gibi gastronomi dünyasında Türk mutfağının çok önemli bir yeri var. Farklı değerleri olan yöresel kültürel miras lezzetlerimize bu yarışma ile dikkat çekmeyi, belgelemeyi ve fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunmayı amaçladık. Bu vesile ile de fotoğraf ve fotoğrafçı arasındaki ilişkinin niteliğini güçlendirmek adına fotoğrafçıyı ödüllendiriyor, ortaya çıkan fotoğrafları da daha geniş kitlelere hitap etmesi için Uluslararası Turizm ve Sanat Festivalimizde sergiliyoruz.”

“16 YILDIR DÜZENLENEN YARIŞMAYA YÜZLERCE FOTOĞRAFÇI BAŞVURUYOR”

16 yıldır düzenlenen Alanya Belediyesi Ulusal Fotoğraf Yarışması’na her yıl yüzlerce başvuru yapıldığını, bu ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen AFSAK (Alanya Fotoğraf Sanatçıları Kulübü Derneği) Başkanı İlhami Yetkin, konusu Alanya olan ve içeriği her yıl değişen yarışmanın sanatçılar arasındaki bağı da güçlendirdiğini söyledi. Yetkin, bu yıl yapılacak yarışmada ilk kez Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) dereceye giren sanatçılara TFSF madalyaları vereceğini belirtti. Yarışmanın iletişim merkezi/sekreterya Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’dür. Müdürlük İletişim Numarası: 0 242 511 12 98

ÖDÜLLER-SERGİLEMELER

Dereceye giren eserler için 28 Mayıs’ta ödül töreni düzenlenecek. Ayrıca dereceye giren fotoğraflar 28-30 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde sergilenecek.

TFSF Altın Madalya + 5000 ₺

TFSF Gümüş Madalya + 3000 ₺

TFSF Bronz Madalya + 2000 ₺

TFSF Mansiyon (3 Adet) + 1000 ₺

Sergileme (35 adet) : 500 ₺

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.