DOLAR 32,3664 0.14%
EURO 34,9758 -0.31%
ALTIN 2.324,180,22
BITCOIN 22806580,51%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Belediyesi’nden  tepki çeken görüntülere yanıt! I ‘Yıpratma çalışmaları beyhude bir uğraştır’

Alanya Belediyesi’nden tepki çeken görüntülere yanıt! I ‘Yıpratma çalışmaları beyhude bir uğraştır’

ABONE OL
14:47 - 31 Mayıs 2022 14:47
Alanya Belediyesi’nden  tepki çeken görüntülere yanıt! I ‘Yıpratma çalışmaları beyhude bir uğraştır’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediyesi, 20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali kapsamındaki kortej yürüyüşüne yapılan eleştirilere yönelik açıklama yayınladı.
Açıklamada “Turizm cenneti Alanya’mızda herkese açık olan bir festivale, belediyemizin bilgisi dışında katılan bir animasyon grubu üzerinden belediyemiz ve festivalimize yapılan eleştiriler yersizdir. Dünyanın en huzurlu ve mutlu kenti Alanya’mızda her gün on binlerce kişinin katıldığı, uluslararası ve ulusal düzeyde kentimizin tanıtımına katkı sağlayan festivalimizdeki bir ayrıntıyı, Alanya Belediyesi ve Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’i yıpratmayı kendisine görev addeden birkaç kişinin gündemde tutma çabası beyhude bir uğraştır” ifadelerine yer verildi. İki yıldır pandemi nedeniyle gerçekleştiremeyen Alanya Belediyesi’nin düzenlediği 20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde 3 gün boyunca sanatla, kültürle, eğlenceyle dolu dolu geçen muhteşem bir atmosfer yaşandı. Geleneksel Yörük Göçü ile başlayan festivalde ilçedeki yabancı vatandaşlar da kendi kültürlerine özgü kostümlerle renk katarak Alanya’nın birlik, hoşgörü, huzur ve barış kenti olduğunu bir kez daha gösterdi. Festivalde Seda Sayan, Fettah Can ve Zeynep Bastık konserleri ile üç gün boyunca Alanya’yı eğlendirdi. Ayrıca açılan stantlarla Alanya’nın yöresel değerleri, el sanatları ürünleri, kültür-sanat ve yörenin mutfağının eşsiz örnekleri beğeniye sunuldu. Ancak bazı çevrelerce festivaldeki stantlar, ürünler ve kültürel gösteriler görmezden gelinerek kortej yürüyüşünde yer alan bir otele ait animasyon ekibindeki Sambacılar ve kıyafetleri eleştirildi. Bir takım farklı amaçlarla yapılan eleştirilere sosyal medyada bilinçsizce yapılan eleştiriler de eklenince festival ulusal medyada da o görüntülerle anılmaya başladı. Bu yanlış algı üzerine Alanya Belediyesi bir açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada turizm festivalinde boy gösteren Brezilyalı kadınları, kutlamalara kendilerinin özel olarak çağırmadıkları ve 20’ncisi düzenlenen festivalin; Alanya’nın, hem turizm hem sanat hem de yöresel değerlerinin tanıtıldığı, yaşatıldığı bir festival olduğu belirtildi.

“KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ HERKESE AÇIKTIR”

Alanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi: “20 yıldır başarıyla gerçekleşen festival, Alanya halkı ile özdeşleşmiş, binlerce vatandaşın ilgi gösterdiği ve destek verdiği, şehrin en büyük organizasyonudur. Festivalin ilk günü düzenlenen Yörük Göçü ve Kortej programının kortej kısmına katılan iki kişilik kadın animasyon grubunun kıyafeti bazı yayın organlarında gündeme getirilmiştir. Belediyemiz tarafından Alanya’nın birlik ve beraberliğinin simgesi olan festivalimiz öncesinde her yıl olduğu gibi tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütü, siyasi partiler, turizm dernekleri, yabancı ülke vatandaşların bağlı bulunduğu dernekler ve turistik tesisler festivale davet edilmiştir. Bir turistik tesise ait animasyon grubu da iki kadın üyesi ile korteje katılmıştır. Yörük Göçüne katılacak ekip ve gruplar organizasyon komitesi tarafından belirlenirken, kortej yürüyüşü herkese açıktır.

“YAPILAN ELEŞTİRİLER YERSİZDİR”

Bahse konu kadın animasyon ekibi, yürüyüşün başlaması sonrası fark edilmiş, belediyemiz yetkililerince kortejin amacı anlatılmış, nazikçe uyarılmış ve kortejde kısa bir süre kaldıktan sonra alandan ayrılmışlardır. Turizm cenneti Alanya’mızda herkese açık olan bir festivale, belediyemizin bilgisi dışında katılan bir animasyon grubu üzerinden belediyemiz ve festivalimize yapılan eleştiriler yersizdir. Dünyanın en huzurlu ve mutlu kenti Alanya’mızda her gün on binlerce kişinin katıldığı, uluslararası ve ulusal düzeyde kentimizin tanıtımına katkı sağlayan festivalimizdeki bir ayrıntıyı, Alanya Belediyesi ve Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’i yıpratmayı kendisine görev addeden birkaç kişinin gündemde tutma çabası beyhude bir uğraştır. 21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivalinde buluşmak dileğiyle…”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.