DOLAR 32,5893 0.23%
EURO 34,8257 0.45%
ALTIN 2.415,08-0,72
BITCOIN 2154329-0,04%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE 2 BİN ARI KOVANI

ALANYA BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE 2 BİN ARI KOVANI

ABONE OL
15:05 - 20 Mayıs 2021 15:05
ALANYA BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE 2 BİN ARI KOVANI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Arıcılara kovan dağıtımı için düzenlenen programda konuşan Başkan Yücel, “Ülkemizin yapı taşı olan, alın teriyle çalışan, emek vererek kazanan tüm üreticilerimizin ve esnafımızın yanındayız. Üreticilerimizi yeni projelerle desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Alanya Belediyesi, ‘Dünya Arı Günü’ olarak kutlanan 20 Mayıs’ta 400 arıcıya 2 bin kovan dağıttı. Oba Park Bahçeler Şantiyesi’nde Veteriner İşleri Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen kovan dağıtım programında Arıcılar Birliği’ne kayıtlı 400 arıcıya toplam 2 bin kovan adet kovan dağıtıldı. Programa Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Turan, belediye idari birim amirleri, oda başkanları, muhtarlar ile arıcılar katıldı. Törende konuşan Turan, Başkan Yücel’in her zaman kendilerine destek verdiğini söyledi. Turan, “Türkiye’de şu anda yerelde ilk örneği 19 ilçe arasında Alanya’dan başladı. Burada aslında sadece sizlere destek verilmiyor. Üretimin, tarımın bileşenlerine destek veriyor. Bu destek muzcunun, avokadocunun, seracının şu anda hepsinin koordinasyonuna destek veriyor. Destek olarak bunu geniş bir kitle olarak düşünün. Antalya’da 19 ilçe arasında ilk işe başlayan Alanya Belediye Başkanı’mız oldu. Pandemi bize birçok şeyi gösterdi. Pandemi dönemi arıcıların, arının ne kadar önemli olduğunu, arının sadece bal değil, arı ekmeği, propolis, arı sütü gibi ürünlerin ne kadar etkili olduğunu gösterdi. Türkiye’de yapılan istatistiklerde arı ile uğraşan birçok arkadaşımızda korona virüse yakalanma oranı çok çok düşük” dedi.

“ÜRETİCİLERİMİZİ YENİ PROJELERLE DESTEKLEYECEĞİZ”

Alanya Belediyesi olarak sosyal projelerde vatandaşların yanlarında olduklarını söyleyen Başkan Yücel, “Özellikle pandemi dolayısıyla artırdığımız sosyal yardım projelerimize yenisini ekliyoruz. Pandemi maalesef turizmden sanayiye, sanayiden tarıma ve tüm üreticilere kadar sektörü derinden etkiledi. Alanya Belediyesi olarak zor dönemlerde her zaman elimizi taşın altına koymasını bildik. Bundan sonra da vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın bu zor günlerini daha da rahat geçirilmesi için ne gerekiyorsa bugüne kadar yaptık. Bundan sonra da ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız. Alanya Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanında olduğumuz gibi desteklerimizle de sosyal projelerimizle biz de varız diyoruz. Bugün ‘Dünya Arı Günü.’ Çalışkanlığı ile hepimize örnek olan arılar doğal dengenin ve biyolojik çeşitliliğin sağlanması noktasında hayati bir role sahip. Hem üreticimizi desteklemek hem de doğal yaşamı korumak amacıyla yerel kalkınma projelerimizi hayata geçiriyoruz. Arıcılar Birliği ile geliştirdiğimiz proje kapsamında birliğe kayıtlı 400 arıcımıza toplam 2 bin kovan dağıtıyoruz. Bu projemizle sadece arıcılarımızı değil, çiftçilerimize, sebze ve meyve üreticilerimize de destek oluyoruz. Daha doğrusu doğal ekolojiyi koruyoruz. Bu projenin bedeli yaklaşık 500 bin TL. Kovanları üreticilerimize ücretsiz dağıtıyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin yapı taşı olan, alın teriyle çalışan, emek vererek kazanan tüm üreticilerimizin ve esnafımızın yanındayız. Üreticilerimizi yeni projelerle desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu. Turan tarafından Başkan Yücel’e, Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Saim Kanlı’ya ve Tarım İlçe Müdürlüğü’nde ziraat mühendisi olan Rıza Azak’a plaket takdim edilmesinin ardından arıcılara kovanları teslim edildi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.