DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2069710-1,73%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Belediyesi’ne açılan dava başladı

Alanya Belediyesi’ne açılan dava başladı

ABONE OL
09:59 - 6 Temmuz 2022 09:59
Alanya Belediyesi’ne açılan dava başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Geçtiğimiz aylarda Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer’in, Alanya Belediyesi’ndeki 9 yetkili hakkında soruşturma izni verdiği duruşma dün Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmaya; Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Erdoğan ile Tunahan Kasapoğlu ve İmar Müdürü Hüseyin Uysal katılmadı. Erdoğan, Kasapoğlu ve Uysal’ın ortak savunmasının, “Bizim suçumuz yok, hata yapı denetim firmasının” şeklinde olduğu öğrenildi.

Antalya Valiliği, geçtiğimiz aylarda Alanya’nın Oba Mahallesi’nde bulunan 4 bloktan oluşan bir sitede 12 bin metrekare alan içinde 138 m2 yapı ruhsatında fazla alan verildiği gerekçesiyle gönderdiği yazıya istinaden Alanya Kaymakamlığı harekete geçti.

Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer’in imzasını taşıyan yazı, Alanya Belediyesi’ndeki 9 yetkili hakkında “Soruşturma izni var” şeklindeki kararıyla Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Antalya Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü ile Müşteki Emine Güller’in davacı olduğu ‘’Görevini kötüye kullanma, yapıda aykırıları alanların ile 138 m2 yapı fazlalığıyla” açılan davada; dönemin İmar ve Şehircilik Müdürü Murat Satı, Mimar Hilmi Tunahan Özer, Mimar Fatih Öz, İnşaat Mühendisleri Adem Uysal, ile teknikerler Hamit Yüksel ve Mustafa Özkan Alanya 1. Ağır Ceza Mahkeme heyetinin karşısına çıktı.

Alanya Belediyesi başkan yardımcıları, yazı işlerinden sorumlu Hasan Erdoğan ile imardan sorumlu Tunahan Kasapoğlu, duruşma saatinin Alanya Belediyesi Temmuz Ayı meclis toplantısıyla çakışması nedeniyle mazeret bildirip katılmadı. Tunahan Kasapoğlu ile Hasan Erdoğan’ın avukatları, ikilinin, gelecek celsede ifadelerini vermek için mahkeme heyetinin huzurunda olacaklarını beyan etti.

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkeme salonunda hazır bulunan Murat Satı, Mimar Hilmi Tunahan Özer, Mimar Fatih Öz, İnşaat Mühendisleri Adem Uysal, ile teknikerler Hamit Yüksel ve Mustafa Özkan’ın ifadelerindeki ortak noktaları, “bizim suçumuz yok, bize komplo kuruldu, yapılan hata ve eksiklikler
yapı denetim firmasından kaynaklandı” şeklinde oldu.

Antalya Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü ile müşteki Emine Güller’in avukatı ise mahkeme heyetine verdiği savunmada, “Soy ismi Koçak olan bir encümen üyesi var, onu kollamak maksadıyla bu inşaat alanında bazı şeylere göz yumulmuş” dedi. 1. Ağır Ceza Mahkeme heyeti, sunulan belge ve gelmeyen sanıkların ifadelerini almak adına mahkemeyi 8 Kasım 2022’e tarihine erteledi.

 

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.