DOLAR 32,3712 0.15%
EURO 34,9660 -0.33%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 2266673-0,25%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA BU ŞOK ATAMAYI KONUŞUYOR

ALANYA BU ŞOK ATAMAYI KONUŞUYOR

ABONE OL
15:23 - 25 Aralık 2020 15:23
ALANYA BU ŞOK ATAMAYI KONUŞUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER / ALPER KUTAY

Alanya’ya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre’nin ardından 17 Temmuz 2020 tarihinde atanan Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin dün şok ve sürpriz bir kararla Karabük’e atandı. Sadece 5 aylık görev süresiyle Alanya’nın en kısa süre görev yapan başsavcısı olan Kesgin’in yerine gelecek isim ise İzmir Bölge Adliyesi’nde görevli Celal Tekin’in atandığını öğrenildi. Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı iken Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Yasin Emre’nin yerine HSK tarafından 5 ay önce ataması yapılan Koray Kesgin, 17 Temmuz 2020 tarihinde Alanya’daki görevine başlamıştı. Koray Kesgin’in daha atama yazısının mürekkebi dahi kurumadan Alanya’dan başka bir bölgeye görevlendirilmesi, dün ve bugün Alanya’da en çok konuşulan konuların başını çekmişti.

Alanya Belediye Meclis Üyesi, Gold City Turizm Kompleksi sahibi Kerim Aydoğan’ın sabaha karşı evinde gözaltına alınması ve bir gün sonra serbest bırakılmasının ardından göreve başlayan ve tüm gözlerin çevrildiği Koray Kesgin’in, Yasin Emre’nin aksine sessiz sedasız bir yönetim anlayışı sergilemesi, 5 ay gibi bir sürenin ardından Alanya’daki görevine son verilmesi, akıllara, “Acaba kamuoyunun bilmediği bir gerekçe mi var?” sorusunu gündeme getirdi. Normal şartlar altında Alanya gibi bir ilçede en az 3-4 yıl görev yapması gereken Koray Kesgin’in Karabük’teki görevine yılbaşı sonrası başlayacağı öğrenilirken, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine İzmir Bölge Adliyesi’nde görevli Celal Tekin atandı. Tekin’in, Hayate Hanım İlköğretim Okulu’nda uzun yıllar görev yapan merhum Alparslan Altuna ile Sevim Altuna’nın kızı Tuna Altuna Tekin ile evli olduğu ortaya çıktı.

Tuna Tekin’in, ilköğretim eğitimini Alanya’da yaptığı da gelen haberler arasında. Alanya’nın yeni Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, sırasıyla Aydın’ın Çine ilçesi, Diyarbakır’ın Silvan ilçesi, İzmir’in Torbalı ilçesi ve Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ‘Cumhuriyet Savcısı’ olarak görev yaptı. Tekin, 17 Temmuz 2014 tarihinde, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) atama kararnamesiyle Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı. Bu görevi yaklaşık 5 yıl sürdüren Tekin, son olarak İzmir Bölge Adliyesi’ne atanmıştı. Yeni Başsavcı Celal Tekin’in eşi Tuna Tekin ise İzmir Bölge Adliye Mah. Daire Başkanlığı görevinden Alanya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atandı. Eşinin ailesinden ötürü Alanya’ya çok yabancı olmayan Celal Tekin’in önümüzdeki günlerde görevine başlayacağı öğrenildi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.