DOLAR 32,5142 -0.11%
EURO 34,7982 -0.21%
ALTIN 2.418,23-0,47
BITCOIN 21675060,70%
Antalya
26°

PARÇALI BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘ALANYA CHP BİZİM HİZMETİMİZİ SAHİPLENDİ’

‘ALANYA CHP BİZİM HİZMETİMİZİ SAHİPLENDİ’

ABONE OL
06:21 - 16 Mayıs 2020 06:21
‘ALANYA CHP BİZİM HİZMETİMİZİ SAHİPLENDİ’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya siyasetinde yeni bir proje sahiplenme tartışması alevleniyor. Alanya Belediyesi’nin Ak Partili meclis üyesi Muammer Özbudak, tarihi Gülevşen Camii’nin restorasyonu ile ilgili flaş açıklamalar yaptı. Özbudak CHP’lileri şu sözlerle suçladı: “CHP‘li yöneticiler yine ıskaladı. Hepimizin görmeye alıştığı tipik CHP zihniyeti yine tezahür etti. Yapılan hizmetlerin, başlatılan projelerin evveliyatını, önceki çalışmalarını bilmeden mirasyedi salon siyasetçileri gibi yine bir Ak Parti hizmetini hemen görmeden sahiplendiler. Yangından mal kaçırır gibi ‘Bunu biz yaptık ve Sayın Böcek’e teşekkür ediyoruz’ nidalarıyla, bir siyasi nezaketi yok sayarak başlatılan işleri ve kişileri yok saydılar.

Bu açıklamayı yapmaya bizleri iten sebep, son günlerde gündemimizde yer alan, 1373 yılından 20. yüzyıl başına kadar ibadete açık olarak Alanya Gülevşen Cami’nin restorasyonu ile ilgili açıklamadır. Erken ses çıkararak hizmetleri, projeleri sahiplenebileceklerini sananlar unutmasınlar ki her şey resmi evraklarda kayıtlı. Bu proje restorasyonu 2017 yılında İlk olarak Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’ya Eğitim Bir-Sen tarafından getirilmiş ve ivedilikle önce Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik ve 2018 yılında da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na sunumları bizzat Alanya İlçe Başkanlığı vasıtasıyla yapılmıştır. Büyük kabul ve onay görmesi üzerine Antalya Valisi Münir Karaloğlu tüm proje ve survey çalışmalarını yaptırmış ve projeyi uygulamak üzere o dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Menderes Türel’e iletmiştir.

Bu projenin tüm etapları başta sosyal ve yazılı medya olmak üzere tüm halkımızla şeffaf olarak paylaşılmıştı. Kaldı ki, seçim kitapçıkları açılıp bakılırsa Gülevşen Cami restorasyonu projesi Sayın Böcek’in değil Cumhur İttifakı adayı Menderes Türel’in seçim kitapçığında idi. Gülevşen Camii restorasyonu, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde seçim kitapçığında Alanya’ya söz verdiğimiz projelerden biridir. Vekillerimiz, bakanımız, valimiz ve eski belediye başkanımızın harmanladığı bu tarihi değerimizi bu hale getirmek için 2 yıl boyunca birçok toplantı ve görüşmeler yaptık ama şimdi CHP’liler ‘Biz yaptık, teşekkür ediyoruz’ derken daha bitmemiş projeyi daha imalat sırasında sahipleniyorlar, bunu anlayamıyoruz. Hizmetin, fikirlerin, projelerin sahiplerine teşekkür etmek teşekkür edeni küçültmez. Projeyi bitirince bizler de yapanlara teşekkür ederiz elbette ama bu acele niye? Pişmeden yemek kazanına kaşık daldıranlar karnı ağrıdan, etrafı gürültüden duramaz.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.