DOLAR 32,5403 -0.03%
EURO 34,9922 0.31%
ALTIN 2.422,25-0,31
BITCOIN 2087062-3,22%
Antalya
23°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA DEVLET HASTANESİ’NDE ŞOK İSTİFALAR

ALANYA DEVLET HASTANESİ’NDE ŞOK İSTİFALAR

ABONE OL
14:53 - 21 Eylül 2020 14:53
ALANYA DEVLET HASTANESİ’NDE ŞOK İSTİFALAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER: ALPER KUTAY

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne (ALKÜ) bağlı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ikinci bir toplu istifa şoku yaşandığı iddia ediliyor. Geçen ay göğüs hastalıkları uzmanlarının tamamının istifa etmesi ya da emekliye ayrılmalarının ardından bugün de hastanedeki 4 kadın anestezi uzmanının, uygun olmayan koşullar ve mobbing iddiasıyla toplu halde istifa ettikleri ileri sürülüyor. Toplam 8 olan anestezi uzmanı sayısının istifalar sonrası 4’e düştüğü, ameliyat ya da tedaviler sırasında nasıl bir çözüm bulunacağı ise merak konusu oldu. Konu hakkında ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan ile Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Hüseyin Lakadamyalı’dan kamuoyuna bir açıklama yapılması bekleniyor.

Öte yandan anestezi uzmanı 4 kadın personelin yönetime verdikleri istifa dilekçesinde şu ifadeler yer alıyor.

“9 yıldır Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapmaktayım. Bu zamana kadar yapmış olduğum tüm hizmetler idareler tarafından takdir görmüştür. Pandemi sürecinde en riskli bölümlerde hiç tereddüt etmeden görev aldım. Normalleşme sürecinde bölüm içerisindeki adaletsiz görevlendirmeler, mevzuata uygun olmayan istekler, aynı konu hakkında biri bitmeden diğeri başlayan yıpratıcı soruşturmalar, uygulanan tüm bu baskılar nedeniyle tükendiğimi hissediyorum.

Böyle bir dönemde hem salgın hastalıkla hem de bu tür konularla uğraşmak zorunda kalmak çalışma isteğimi azaltmış, yaşadığım bu olayların etkisi aileme yansımaya başlamıştır. Bununla da kalınmamış, kişiliğim ve cinsiyetim aşağılanarak ‘altın kızlar’ şeklinde lakaplar takılarak dalga geçilmiştir. Son bir hafta içerisinde yaşanan hizmet puanı esas alınmaksızın direkt isim verilerek yapılan geçici görevlendirmeler adaletsiz uygulamalar duygusunun artmasına yol açmıştır.

Geçici görevimi tamamlayıp hastaneye döndüm. Yaklaşık 6 aydır süren bu durun sabır tahammül sınırlarımı aşmıştır. Bu nedenle görevden çekilme hakkımı kullanmak istiyorum. Başka bir çözüm bulamadığım için yıllardır severek çalıştığım kurumdan ve görevimden istifa ediyorum.”

-AYRINTILAR GELİYOR-

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.