DOLAR 32,4677 -0.06%
EURO 34,8463 -0.01%
ALTIN 2.500,390,66
BITCOIN 20883471,25%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Dövizciler Birliği’nden o karara tam destek!

Alanya Dövizciler Birliği’nden o karara tam destek!

ABONE OL
10:56 - 18 Mayıs 2022 10:56
Alanya Dövizciler Birliği’nden o karara tam destek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Dövizciler Birliği Başkanı Turgay Kırbaş, Hazine ve Maliye Bakanlığı otellerde döviz alım satım işlemleri yapılmasını yasaklamasına tam destek verdi.

Kararda “Son zamanlarda bazı konaklama faaliyetiyle iştigal eden otel, pansiyon gibi iş yerlerinde yetkisiz olarak döviz alım satımı yapıldığına ve internet sitelerinde de söz konusu hususun otel hizmeti olarak duyurulduğuna rastlanmaktadır. Mevzu bahis iş yerlerinde yetkisiz döviz alım satımı yapıldığının tespiti halinde yukarıda anılan mevzuat hükümleri gereğince iş yerindeki tüm faaliyetlerin bir ayda altı aya kadar, tekrarı halinde sürekli olarak durdurulması gerekmektedir. Bu durumun ise, aylar öncesinden rezervasyon yaptıran vatandaşların ve özellikle yaz aylarında turistlerin mağduriyetine yol açacağı açıktır. Bu itibarla: konaklama faaliyeti ile iştigal eden iş yerlerine hükümlerinden de bahsedilerek Bakanlığınızca gönderilecek bir uyarının, hem yetkisiz döviz alım satımının önüne geçebilmek hem de vatandaşların ve turistlerin mağduriyet yaşamasını engelleyebilmek için faydalı olabileceği değerlendirilmektedir.” İfadeleri yer aldı.

“HER SEKTÖR KENDİ FAALİYET KONUSU DIŞINA ÇIKMAMALI”

Alanya Dövizciler Birliği Başkanı Kırbaş “Çok yerinde bir karar. Sonuna kadar destekliyoruz. Her sektör kendi faaliyet konusu dışına çıkmamalı. Döviz cinsinden TL cinsi çevrimlerin de döviz alım veya satım belgesi verilmesi zorunludur. Bunun dışında yapılan işlemler kayıt dışı ve yetkisizdir. Döviz alım satımı yapacakların, döviz bozum işlemlerini, döviz bürolar, bankalar ve PTT den yaptırmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.