DOLAR 32,4878 -0.02%
EURO 35,0128 -0.09%
ALTIN 2.438,530,13
BITCOIN 21139631,03%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya en çok konuşulan tatil beldeleri sıralamasında yerini aldı

Alanya en çok konuşulan tatil beldeleri sıralamasında yerini aldı

ABONE OL
09:58 - 30 Haziran 2021 09:58
Alanya en çok konuşulan tatil beldeleri sıralamasında yerini aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Yapılan araştırmaya göre, tatil için Türkler Bodrum’u, yabancılar ise Fethiye’yi tercih ediyor. Alanya ise içeride 3’üncü, dışarıda ise 4’üncü sırada yer alıyor. Medya Takip Merkezi (MTM) yerli ve yabancı medyada en çok konuşulan Türk turizminin gözbebeği tatil beldelerini araştırdı. Araştırma sonucuna göre; Türkler Bodrum’u yabancılar ise Fethiye’yi tercih ediyor. Oldukça popüler turizm destinasyonlarına sahip olan Türk turizm sektörü, Türkiye’nin aşılama konusundaki başarılı çalışmaları ve beraberinde ülkelerin normalleşme sürecine girmesiyle yeniden bir canlanma döneminin kapılarını aralamış durumda. Turizm sektöründe beklenen yoğunluk sonrası, Türkiye’deki popüler tatil beldeleri de gündemdeki yerini aldı. Zira; Türkiye’nin gözde tatil beldeleri yurtiçi ve yurtdışı basınının da ilgi odağında.

EN ÇOK KONUŞULAN TATİL BELDELERİ SIRALAMASI

MTM tarafından 10 bini aşkın basın, TV, internet ve sosyal medya mecrasında yapılan taramalara göre; tatil haberlerinde artışın gözlendiği 24 Mayıs 2021 – 24 Haziran 2021 tarihleri arasında gündeme en çok gelen tatil beldesi, 29 bin 4 haber ile Bodrum oldu. Son yıllarda, ünlü simaların da uğrak yeri haline gelerek popülerliğini arttırmaya devam eden Çeşme ise, 10 bin 583 haber ve sosyal medya paylaşımına konu olarak ikinci sıraya yerleşti. Tatil denince akla ilk gelen bölgelerden olan Akdeniz’in, en popüler beldelerinden Alanya ise 9 bin 354 haber ve sosyal medya paylaşımında yer alarak listeye 3’üncü sıradan giriş yaptı. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde kendisine yer bulan Pamukkale de 7 bin 325 haber ile listenin 4’üncü sırasına adını yazdırdı. Marmaris, son 1 ay içinde 6 bin 977 habere ve sosyal medya paylaşımında kendisini göstererek listenin 5’inci sırasında yer aldı.

SOSYAL MEDYADA ALANYA 4’ÜNCÜ SIRADA

Türk turizmi, dünya genelindeki popülerliğini her geçen gün arttırmasıyla, küresel sosyal medya mecralarında da çok konuşuluyor. Geçtiğimiz yıl 12,7 milyon yabancı turiste ev sahipliği yapan Türkiye, aşılama hızıyla birlikte dikkatleri yine üzerine çekmeyi başardı. Konuya dair, MTM’nin profesyonel sosyal medya takip servisi DigiLup verilerine göre, Türk turizm beldeleri, global çaptaki sosyal medya mecrasında, Türkiye’ye göre yüzde 83 daha az konuşulsa da 14 bini aşkın yorum ve paylaşıma konu oldu. Yabancı turistin en çok ilgi gösterdiği Fethiye, 3 binden fazla paylaşıma konu olurken, Türkiye’nin en popüler tatil beldesi Bodrum ise, 2 bin 500’den fazla konuşularak listenin 2’nci sırasında yer aldı. 2 bin 500’i aşkın paylaşım ile Pamukkale’nin 3’üncü olduğu listede; Alanya ise 2 bin 400 paylaşım ile en çok konuşulan 4’üncü bölge oldu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.