DOLAR 32,3306 0.24%
EURO 35,0684 -0.17%
ALTIN 2.295,940,83
BITCOIN 22832300,63%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA ESNAFININ GÖZÜ ŞUBAT’TA

ALANYA ESNAFININ GÖZÜ ŞUBAT’TA

ABONE OL
08:19 - 21 Ocak 2021 08:19
ALANYA ESNAFININ GÖZÜ ŞUBAT’TA
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Pansiyoncular ve Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Antalya’da Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Antalya milletvekillerinin de katıldığı toplantıda esnafın sorunlarını dile getirdi. Esnafın sorunlarını içeren dosyayı da vekillere teslim eden Değirmenci, dosya içerisinde bulunan istek ve önerilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tek başlık altında esnafın sorunlarını dile getirdiklerini ifade eden Değirmenci, “Bütün o da başkan arkadaşlarımız ellerinden geldiği kadar kendi esnafının sorunlarını aktardılar. Biz de dosyayı vermeden önce esnafımızın genel sıkıntıları ile ilgili genel sıkıntıları  tek başlık olarak söyledik. Ancak bizim buradaki asıl amacımız bir an evvel kısıtlamaların arkasından kaldırılarak esnafımızın işyerlerini açması meselesiydi.

Lokantacı ve restorancı arkadaşlarımız kısıtlamalar sebebiyle uzun süredir sadece paket servis olarak hizmet ediyorlar. Biz de milletvekillerimize bunu dile getirdik. Şu anda Turizm Bakanlığı da tiyatroları açtı, insanları tiyatroya davet eden kamu spotları yayınlanıyor. Otobüslerde, dolmuşlarda insanlar kalabalık bir şekilde gidiyorlar. Marketlerde alışveriş saatliklerinde yoğunluklar oluşuyor. Bütün bunları göz önüne aldığımızda lokantacı arkadaşlarımızın da artık kontrollü olmak kaydıyla, HES kodu ile girmek kaydıyla ve her masaya iki kişi oturtmak kaydıyla yemek yemelerinin önünün açılmasını talep ettim. Çünkü insanlar sokağa çıkma yasağının olmadığı dönemlerde gel al sürecinde bir kısım arkadaşlarımızın çöplerini yol kenarına bıraktıklarını görüyoruz. Bunun aynı zamanda çevre kirliliği oluşturduğunu kendilerine izah ettim. Onlar da makul buldular.
İnşallah önümüzdeki ayın ortalarına doğru bu sorunun çözülebileceğini görüyoruz. SGK prim destekleri ile ilgili bir teklifimiz oldu. Bize maddi destek yerine sadece genel sağlık sigortalarını yatırmak kaydıyla, arkadaşlarımızın sağlıklarından taviz vermeden ama esnafımızın da cebinden az para çıkarak her iki tarafın da mutlu olacağı bir formül önerdik. Sayın Mustafa Köse uygun buldu. İyi bir fikir olarak gördüler. İnşallah değerlendirirler. Yine bu arada İçişleri Bakanı’mız da toplantıya telefonla katıldı. Ondan da memnun olduk. İçişleri bakanlığımızın da konulara ne kadar duyarlı olduğunu görmüş olduk. Çok verimli güzel bir toplantı oldu. İnşallah akabinde vermiş olduğumuz dosya ile ve içerisindeki konularla beraber çözüm sürecine yaklaşır ve bunlarla ilgili katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.