Alanya’nın Uğrak Mahallesi’nde bulunan Aytemiz A.Ş.’ye ait akaryakıt dolum ve depolama tesisinin kapasite artışı projesine karşı Alanya Çevre Gönüllüleri ve bölge halkının mücadelesi sürüyor. Projenin yaklaşık 5 bin dönüm arazi üzerinde büyütülmesi hedefleniyor.
Geçtiğimiz haftalarda açılan dava sonrası mahkeme tarafından keşif kararı alınmıştı. Bugün (20 Haziran Cuma) saat 11.00’de gerçekleştirilecek olan keşifte, Karayolu Trafiği-Trafik Etki Analizleri Uzmanı, Çevresel Etki Değerlendirme ve Atık Uzmanı, Hidrobiyoloji ve Su Kaynakları Uzmanı, Fauna Uzmanı, Ekolog ve Hidrobiyoloji Uzmanı, Flora Uzmanı ve Tehlikeli Yüklerin Taşınması- Gemilerde Emniyet ve Deniz Kazalarının İncelenmesi Uzmanı olmak üzere toplam 7 uzman sahada inceleme yapacak.
Gönüllü avukat Halime Şenli, Alanya’nın doğasını, tarımını, turizmini ve çocukların geleceğini korumak adına hukuki mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Şenli, duyarlı tüm vatandaşları bugünkü keşif için bölgeye davet ederek, “Bu katliama izin vermeyeceğiz” dedi. Halk, Alanya’nın doğal yaşamını ve geleceğini tehdit eden bu tesise karşı mücadeleye devam ediyor.
ASAYİŞ
12 Temmuz 2025ASAYİŞ
12 Temmuz 2025MANŞET
12 Temmuz 2025ASAYİŞ
12 Temmuz 2025EKONOMİ
12 Temmuz 2025ASAYİŞ
12 Temmuz 2025ASAYİŞ
12 Temmuz 2025