DOLAR 32,3489 0.27%
EURO 35,1604 0.04%
ALTIN 2.308,681,38
BITCOIN 22908352,70%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Hayvan Hareketi’nden panel

Alanya Hayvan Hareketi’nden panel

ABONE OL
16:47 - 8 Temmuz 2021 16:47
Alanya Hayvan Hareketi’nden panel
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Hayvan Hareketi STK’lar ve siyasi partilerle devam eden çalışmalarının ardından panel düzenledi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Salonu’ndaki toplantıya siyasiler, STK temsilciler, emniyet ile kamu kurumlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, hayvanların insan yaşamının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Şahin, “Gerek hayatımızı sürdürebilmemiz için yetiştirdiğimiz gerek iş hayatında kullandığımız gerek spor amaçlı gerekse can dostum diyerek evimizde, bahçemizde bakımını üstlendiğimiz ve sokakta yaşayan canlılara sahip çıkmak hepimizin insan olarak temel görevi. Onları korumak ve iyi muamele görmeleri için hepimize görevler düşüyor. Eğer bir insan hayvana eziyet ederse o insanı haksız bulurum” dedi.

“KURBANLAR VAHŞETE, KATLİAMA DÖNÜŞÜYOR”

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ da, gelişmişliğin birinci ölçütünün toplumda hayvanlara verilen değer olduğunu söyledi. Karadağ, “Bu konuda Alanya’da çok ciddi çalışmalar gördüm. Hayvan hakları konusunda mecliste bir çalışma oldu ama bu çalışmanın tam olduğu kanısında değilim. Önümüzde bir Kurban Bayramı var. Kurban Bayramı’nda dinimizin gereği olarak kurbanlar kesiyoruz. Bu kurbanlar tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’mızda da bir vahşete, katliama dönüşmekte. Bunun bir katliam, hayvan kırımı değil, dinimizin gereği olduğu şeklinde yapılmasını çok önemsiyorum. Kan, revan gölü bizleri çok üzüyor. Hayvan dövüşleri ve gösterileri çok daha ciddi olarak denetim altına alınmalı. Horoz dövüşleri bir katliam. Yunuslara gösteri merkezleri var. Hayvanlar bir lokma ekmek için insanları eğlendirmemeli. Hayvanlara yapılan istismarları cinsel istismarlardan tutun, dövme veya kindarlıklarını hayvanlar üzerinde deneyenlere verilen ceza çok az. Hayvan severler aynı zamanda insan severdir. Aynı zamanda vatanını seven insanlardır” diye konuştu.

“HER ŞEY BELEDİYEDEN BEKLENİLMEMELİ”

Mahmutlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Top ise, en fazla hayvan severin kendi mahallesinde yaşadığını söyledi. Top, “Bunun yanında bazı eksiklikler var. En fazla karşılaştığım sorun sitelerde hayvan beslenmesine izin verilmemesi. Sanırım bu yasalarda geçmemiş. İnsan hayvanını çok seviyor ama apartmanda yaşatma izni verilmiyor. Pandemide herkes hayvan sever ve çiftçi oldu. Bir kişi eline köpek alarak her yerde gezdiriyor. Köpeğin dışkısı gezdirdiği yerde kalıyor. Bu olumsuz bir etki. Bu olumsuzluklar giderilmeli. Mahallemizde 15 bin yabancı yaşıyor. Bunlar kışın memleketlerine dönüyor. Besledikleri kedi, köpekler sokakta kalıyor. Bu yayvanların yemlerini, sularını sağlamaya çalışıyoruz ama yetersiz kalıyoruz. Her şey belediyeden beklenilmemeli. Belediye de yalnız kalıyor. Burada herkese çok iş düşüyor” ifadelerini kullandı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.