DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20689874,75%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA HEP’E TURİZMCİ DESTEĞİ

ALANYA HEP’E TURİZMCİ DESTEĞİ

ABONE OL
18:13 - 20 Mayıs 2020 18:13
ALANYA HEP’E TURİZMCİ DESTEĞİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektör Vekilliğini Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner’den devralarak mesaiye başlayan Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul tebrik ziyaretlerini de kabul etmeye başladı. Endüstri mühendisliği kökenli olan, bu konudaki bilgi ve deneyimlerini daha sonra uzaktan eğitim alanına taşıyan, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi ve Yüksek Öğretim Kurulu’nda yürüttüğü dönüşüm çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, Alanya HEP Üniversitesi’ni Türkiye’de ve dünyada tercih edilen üniversiteler sıralamasına sokmak için çaba göstereceklerini dile getirdi.

Özkul’u bugün Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, İsveç Fahri Konsolosu Hilmi Tokuş, Experia Oteller Grubu sahibi Serhat Kayış ziyaret etti. Turizmci Kayış, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nin modern binasını üstlenerek eğitime katkıda bulunan Alanya’daki sayılı hayırseverlerden biri olarak tanınıyor. Ziyaret sırasında Kayış’ın önümüzdeki süreçte Alanya HEP için de bazı projeleri üstlenebileceği konusu gündeme geldi.

Alanya HEP Üniversitesi’nin saygın ve kurumsal bir üniversite olduğunu ve bu göreve layık görülmekten onur duyduğunu söyleyen Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, “Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi rektör vekilliğine beni layık gören mütevelli heyetimize çok teşekkür ediyorum. Üniversitenin güçlü bir vizyon ve sağlam temeller üzerine oturmasını sağlayan, Kurucu Rektör Prof. Dr. Erol Sayın ve kurumu daha ileriye taşıyan görevi devraldığım Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Kısa geçmişine rağmen üniversitemizin bu noktaya gelmesinde katkısı olan, başta Mütevelli Heyetimizi eski ve yeni üyeleri olmak üzere tüm akademik ve idari kadrodaki çalışanlarımızı hem kutluyor hem de teşekkür ediyorum. Hamdullah Emin Paşa, yakın tarihimizin saygın bir devlet adamı. Biz de üniversite olarak genç ve dinamik bir ekiple bu saygınlığı çok daha ileri noktalara taşıyacağız” ifadelerini kullandı. Bu çalışmalarda temel ilkenin, Ulu Önder Atatürk’ün, üniversitenin girişinde yer alan ifadesinde belirttiği gibi “akıl ve bilimin yol göstericiliği” olacağını vurguladı.

Prof.Dr. Ali Ekrem Özkul kimdir?
Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner’in görevi bırakmasının ardından Rektörlüğe, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul getirildi. Lisans ve Yüksek Lisansını Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Prof. Dr. Özkul, Doktorasını Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde Sayısal Yöntemler bilim dalında tamamladı. Anadolu Üniversitesi’nde 1979 yılında başlayan akademik yaşantısı boyunca Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı (1993-1996), Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü (1993-1996), Açık Öğretim Fakültesi Dekan yardımcısı (1996-1998) Açık Öğretim Fakültesi Dekanı (1998-2004) Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı (2006-2009) olarak görev yaptı. Doçentlik unvanını 1989 yılında Endüstri Mühendisliği alanından alan Prof. Özkul 1997 yılında Anadolu Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesi, İktisadi İdari Programlar Bölümü’nde Profesör olmuştur. 13 Aralık 2002’de Türkan Saylan’ın yaş haddinden emekli olmasıyla boşalan Üniversitelerarası Kurul kontenjanından YÖK üyeliğine atanmıştır. 2008 yılında ise YÖK Yürütme Kurulu üyesi olmuştur, 13 Aralık 2010 tarihinde görev süresi dolmuş ve YÖK’ten ayrılarak öğretim üyeliği görevine Anadolu Üniversitesinde devam etmiştir. ABD’de Cleveland Eyalet Üniversitesi, Almanya’da REFA Enstitüsü, Japonya’da Ulusal Multi Medya Enstitüsü (NIME) gibi yurt dışı kurumlarda da çeşitli eğitim ve araştırma faaliyetlerinde bulunan Prof. Dr. Özkul’un ; Üretim sistemleri, Kalite yönetimi, Benzetim ve Karar Destek Sistemleri yanında Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm, Uzaktan Eğitim Yönetimi alanlarında uzmanlığı ve çalışmaları bulunmaktadır. İleri düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilen Prof. Dr. Özkul’un yönettiği çok sayıda proje ve tez yöneticiliği, uluslararası indekslerde taranan makaleleri, kitap bölümleri ve bildirileri bulunmaktadır. Prof. Özkul evli ve iki çocuk babasıdır.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.