DOLAR 32,3274 0.23%
EURO 35,1585 0.07%
ALTIN 2.297,740,90
BITCOIN 22767490,66%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya HEP’ten ses getirecek projeler

Alanya HEP’ten ses getirecek projeler

ABONE OL
14:04 - 21 Kasım 2022 14:04
Alanya HEP’ten ses getirecek projeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Hamdullah Eminpaşa (HEP) Üniversitesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı yetkilileriyle bir araya geldi.

Görüşmeye, BAKA İzleme-Değerlendirme Birim uzmanı Oğuzhan Ataman, Alanya HEP Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hourakhsh Ahmad Nia ve Dr. Öğretim Üyesi Elif Gizem Yetkin katıldı. Görüşmede, üniversitenin topluma fayda sağlayan projelerine sağlanacak destekler değerlendirildi.

BAKA DESTEĞİ KONUŞULDU

BAKA İzleme ve Değerlendirme Birim Uzmanı Oğuz Ataman, Alanya HEP Üniversitesi ile işbirliği yapma konusunda istekli olduklarını dile getirdi. Ataman, proje konularında sağlayabilecekleri teknik destekler konusunda detaylı bilgilendirmede bulundu ve destek programları, devam eden çağrı başlıkları hakkında bilgiler verdi.

GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ

Alanya HEP Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Elif Gizem Yetkin görüşmeye ilişkin bilgiler aktardı. Yetkin, Üniversitenin bölgesel gelişmeye katkı sağlayacak önemli projelerinin olduğunu ve bu kapsamda BAKA yetkilileriyle destek alma konusunda bir araya geldiklerini söyledi. Antalya, Burdur, Isparta illerinde faaliyet gösteren; Batı Akdeniz’deki kalkınmaya ivme kazandıracak araştırma, planlama ve fizibilite ile eğitim çalışmalarına destek sağlayan BAKA ile görüşmeler olumlu geçti. Görüşmenin detayları hakkında bilgiler aktaran Dr. Öğretim Üyesi Elif Gizem Yetkin, “ Gerçekleştirilen toplantı Alanya HEP Üniversitesi’nin proje geliştirme çalışmaları için önemlidir. Toplantıda son yıllarda yaşanan göçe bağlı nüfus artışı, inşaat sektörünün kontrolsüz büyümesi, trafik sorunları gibi çözüm gerektirecek konular üzerinde duruldu. Alanya’nın eşsiz doğal güzellikleri, tarım ve turizmdeki etkin konumunun hızla yaşanan kentsel gelişimi sürecinde koruyarak kentsel sürdürülebilirliğinin sağlanması için yapılabileceklerde değerlendirildi” ifadelerini kullandı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.