DOLAR 32,3490 0.29%
EURO 35,1360 -0.02%
ALTIN 2.309,811,43
BITCOIN 22898213,11%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA İSKELESİ’NDEKİ BİSTRO BELLMAN’A YIKIM KARARI

ALANYA İSKELESİ’NDEKİ BİSTRO BELLMAN’A YIKIM KARARI

ABONE OL
14:46 - 3 Mart 2021 14:46
ALANYA İSKELESİ’NDEKİ BİSTRO BELLMAN’A YIKIM KARARI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER / ALPER KUTAY

Alanya’nın İskele bölgesinde bulunan ve bir zamanlar deniz iken dönemin yetkilileri tarafından dolgu marifetiyle kazanılarak 1991 yılında hazineye hibe tescili yapılan alan üzerine Alanya’nın tanınmış işadamı Ali Gürses tarafından beton bina yaptırılıyor. Geçen yıl yapımına başlanan ancak pandemi süreci nedeniyle durdurulan inşaat hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. Gürses A.Ş.’ye ait binanın Hazine içerisinde kalan bölümlerine yıkım kararı çıktığı ve cuma gününe kadar süre tanındığı ileri sürüldü.  Alanya’nın kalbi niteliğinde olan iskele bölgesindeki 276 ada, 33 nolu parselin tamamı Türkiye Cumhuriyeti Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre halen hazinenin yani devletin. Üzerinde herhangi bir kiralama veya şerh olmayan 299 metrekarelik bu alan, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından 8 Mart 2017 tarihli kararla koruma altına alınmış. Karara göre bu alana değil beton dökmek, çivi çakmak bile cinayetle eş değer olarak gösteriliyor. Ayrıca bu alana imar verilmesi de kanunen mümkün değil.

İşte tamamı hazineye ait olan ve yasalara göre “değil beton dökmek, çivi bile çakılamaz” niteliğinde olan bu alan üzerinde yaptırılmakta olan, kafeterya olarak kullanılması planlanan beton inşaatı görenleri hayrete düşürüyor. İddialara göre hazine arazisi üzerine yaptırılan bu inşaat, hemen yanındaki Bistro Belman isimli diskonun bulunduğu alanının sahibi olan Alanya’nın ünlü işadamlarından Ali Gürses’e ait. Hazine arazisi üzerine yaptırılan kafeterya inşaatı, Alanya Belediyesi tarafından geçen yıl mühürlendi ancak inşaatın yapımına bu aşamadan sonra da devam edildi. Ancak gelen son müfettiş kararı ile binanın yıkımına karar verildiği ortaya çıktı.  Şirket yetkilileri, iskele bölgesindeki hazine arazisi olan söz konusu yere ecrimisil bedeli ödediklerini ifade ederken, “Bina tamamlandıktan sonra kafeterya ve çay bahçesi olarak kullanılacak. Şu anda bizim açımızdan sakıncalı bir durum yok, binanın inşaatına devam ediyoruz. Eksikler tamamlandıktan sonra bina hizmet vermeye başlayacak” dediler.

Mahmutlar Mahallesi’nde Yekta Kingdom adlı devasa bir site yapımına devam eden Gürses firmasına ait Bistro Bellman’a yönelik yıkım kararının uygulanıp uygulanmayacağı ise merak konusu oldu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.