DOLAR 32,3759 0.15%
EURO 34,9784 -0.3%
ALTIN 2.324,430,23
BITCOIN 2264089-0,44%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR

ALANYA KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR

ABONE OL
08:52 - 3 Haziran 2020 08:52
ALANYA KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Meclis Üyesi Hasan Basar’ın, arazi anlaşmazlığı nedeniyle akrabalarının evini basarak hakaret ve küfür ettiği, ardından jandarma tarafından biber gazıyla etkisiz hale getirilerek gözaltına alındığı iddia edildi. Olay, dün sabaha karşı Mahmutlar Mahallesi, Sarıhasanlı Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Alanya Belediye Meclis Üyesi Hasan Basar, mahkemelik araziye sera yaptırmaya kalkınca kendisini şikayet eden Yaşar Basar’ın evine gitti. Alkollü olduğu ileri sürülen Hasan Basar’ın Yaşar Basar’ın evinin kapısını çalarak küfürler ettiği ileri sürüldü. Sözlü tartışmanın ardından Hasan Basar’ın bulunduğu yerden ayrılırken tabancasını gösterdiği de iddia edildi. Olayın ardından Hasan Basar jandarma tarafından gözaltına alındı. Basar’a, işlemler kapsamında alkol muayenesi de yapıldığı belirtildi.

Basar, akrabasının evini silahla bastığı şeklindeki iddialara ilişkin bir açıklama yaparak “Asılsız” dedi. Basar, şöyle konuştu: “Kendi suçlarını kapatmak için benim silahla evlerini bastığım yalanını uydurmuşlar. Kesinlikle silah ile ilgili haberlerin tamamı asılsızdır. Akrabam olan kişinin oğlu benim ailemin tamamına küfür etmiş. Bunu öğrenince sinirimden sabaha kadar uyuyamadım. Sabah erkenden akrabamın evine gittim ve akrabam ile konuşmak istedim. Akrabam uyuduğu için yengem kapıya çıktı. Ben de ‘oğlun benim aileme küfür etmiş, ben sizin akrabanız değil miyim?’ dedim ve oradan uzaklaştım. Ayrıca benim bahçemde çalışan işçilerime de saldırmışlar. Kesinlikle silah kullanmadım, bu tür haberlerin hepsi tamamı ile iftiradır. Benim şahsımı tanıyanlar böyle bir şiddete başvurmayacağımı iyi bilirler. Kendi suçlarını kapatmak için benim silahla evlerini bastığım yalanını uydurmuşlar. Alanya kamuoyuna duyurulur.”

Meclis Üyesi Hasan Basar’ın açıklamasının ardından evi basılan Basar Ailesi’nin kızları Nebahat Basar’dan da bir açıklama geldi. Basar, olaya ilişkin şöyle konuştu: “Gece 05.00 sıralarında babam Yaşar Basar’a ait eve sarhoş bir şekilde geldi. Yanında önce bir kişi vardı, sonra 4 kişi daha geldi. Evde ben ve annem vardı. Küfürler ederek abimi ve babamı sordular. Sonra da evin önünden ayrılmadılar. Küfürler etmeye devam ettiler. Jandarmaya haber verdik. Kendisine ait olmayan, dedeme ait araziye, müstakil bir yere sera yapmaya kalkmıştı. Sorun bundan kaynaklandı. Sonra işçileri de geldi. Kardeşimi telefonla arayarak taciz ettiler, küfürler ettiler. Belinde silahla bizi ölümle tehdit etti. Üstümüze saldırdılar. Tam darp yapacakları sırada jandarma şahıslara biber gazıyla müdahale etti. Biz şikayetçi olduk, ailece koruma talebinde bulunduk” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.