DOLAR 32,6371 0.44%
EURO 35,0973 0.27%
ALTIN 2.511,471,11
BITCOIN 20369231,45%
Antalya
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Kent Konseyi’nde yoğun gündem

Alanya Kent Konseyi’nde yoğun gündem

ABONE OL
17:42 - 9 Aralık 2021 17:42
Alanya Kent Konseyi’nde yoğun gündem
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu aylık olağan toplantısını Nurhan Özcan başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda ‘Alanya’nın Öncelikli Sorunları Anketi’nin sonuçları açıklandı.
Toplantıya Harita Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Akbaş, Genel Koordinatör Faruk Nafiz Koçak, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Sadullahoğlu, Gençlik Meclisi Başkanı Mücahit Kaya, AGC Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Barış Başar, ALSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Topçu, Alanya Mimarlar Odası Başkanı Gülderen Toprak, ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Köseoğlu, ALKOD Başkanı Ömer Göker, ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kahya, Kadın Meclisi Başkanı Deniz Özdemir katıldı.

ALANYA’NIN ÖNCELİKLİ SORUNLARI ANKETİ AÇIKLANDI

Alanya Kent Konseyi tarafından yapılan Alanya’nın öncelikleri sorunu anketi yürütme kurulu toplantısında açıklandı. Yapılan kamuoyu yoklaması sonucunda katılan vatandaşın yüzde 51’i ekonomi olarak değerlendirmiştir. Pandemi döneminde oluşan ekonomik daralma ve kurlardaki dalgalanmanın Alanyalı vatandaşa ciddi bir etkisi olduğu gözlemlenmiştir. Ankete katılan vatandaşın yüzde 21’i ulaşım diyerek, Alanya’nın ulaşım sorununa dikkat çekmiştir. Alanya’nın ulaşım sorununun yüzde 21 ile ciddi bir hal aldığı söylenebilir. Ulaşım Master Planı’nın bir an önce 19 ilçeyi kapsayacak şekilde yapılması gerekmektedir. Yoğun göç ile birlikte yaz aylarındaki turizm yoğunluğu da düşünülerek trafik sorunu günden güne artmaktadır. Ankete katılan vatandaşın yüzde 18’i İmar sorununu öncelikli sorun olarak belirtmiştir. Yüzde 10 ile güvenlik, Alanya’nın öncelikli sorunları arasında son sırada yer almaktadır.

SEKTÖR DEĞERLENDİRİLMESİ

Tarım sektörü için değerlendirme yapan Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe “Yaşanılan ekonomik sıkıntıların yanında en önemli sorunların başında sulama ve kuraklık geliyor. Girdi maliyetlerinin aşırı artması ve yapılan plansız üretim sonucunda Alanya tarımı ciddi tehlikededir” dedi.
Turizm sektörü için değerlendirme yapan ALSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Topçu ve ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Köseoğlu “Rezervasyonlarda son dönemlerde duraklama mevcut yeni çıkan varyantın etkisini de göz önünde bulundurarak yeni yılda ocak ayıyla beraber, rezervasyonların tekrar iyi bir ivme kazanacağını düşünüyoruz. Ayriyeten Rusya ve Ukrayna arasında yaşanılan gerginlik üst seviyelere çıkarak bir kriz yaşanır ise, Alanya turizmi bundan ciddi bir şekilde etkilenecektir. Lakin 2019’a oranla yüzde 15’lik bir kayıp yeni turizm dönemi için iyi sayılabilir” dediler.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.