DOLAR 32,3890 0.21%
EURO 35,0619 -0.09%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2268902-1,63%
Antalya
22°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Müftülüğü manevi eğitimlere devam ediyor

Alanya Müftülüğü manevi eğitimlere devam ediyor

ABONE OL
14:04 - 9 Ağustos 2022 14:04
Alanya Müftülüğü manevi eğitimlere devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da hafızlık öğrencileri ile bir araya gelen Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı, “İnsanı düşünceleri ve hedefleri harekete geçiriyor. Başarısızlık hâlinde asla pes edilmemesi ve yeniden başlama kararı alınmalı” dedi.

Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından gençlere milli ve manevi değerleri kazandırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı, Oba Mahallesi İzzet Azakoğlu Kur’an Kursu, Mahmutlar Emin Özmüftüoğlu Kur’an Kursu, İbrahim Başkaptan Kur’an Kursu ve Oba Mahallesi Hayriye Hanım Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi gören öğrencilerle bir araya geldi.

“ARZU VE İSTEKLERİNİZİ YÖNLENDİRİN”

Öğrencilere hitap eden Ali Erkan Kavaklı, Allah’ın, insan bedenini oldukça yetenekli yarattığını söyledi. Kullanılan organların gelişip daha da güçlendiğini ifade eden Kavaklı, “En önemli organ ise beyin. Beynin sınırsız öğrenme yeteneği bulunuyor. Her bireyin beyni kendine özel. Allah her bir bireyi zeki ve dahi bir şekilde yarattı. Bilgi de sürekli olarak beyni geliştiriyor. İçimizde öğrenme isteği uyandırmak da oldukça önemli. Motivasyonumuzu sağladığımız takdirde daha çok öğrenip ve başarılı oluruz. Motivasyonu sağlamak için ise arzu ve isteklerin yönlendirilmesi gerekiyor. Başarı inanç işi. İnsan beyni başarma ümidi olduğunda çalışmaya başlıyor. İnsanı düşünceleri ve hedefleri harekete geçiriyor. Yetenekleri geliştirmek için ise hedef belirlemek ve hedefe ulaşmak için plan yapmak şart. Plan yapan insanın azimli ve kararlı olması gerekiyor. Başarısızlık hâlinde asla pes edilmemesi ve yeniden başlama kararı alınması gerekiyor” dedi.

AHLAKİ KAZANIMLAR İÇİN YARDIMCI OLUNUYOR

Programlar hakkında bilgiler veren Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Turan Topçuoğlu şu ifadelere yer verdi: “Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak gençlerimize milli ve manevi değerleri kazandırmak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve sahih dini bilgi ile buluşmalarına, böylece Kur’ân ve sünnet eksenli bilgi, birikim ve ahlaki kazanımlar elde etmelerine yardımcı olmak amacıyla ilçemizde çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı’yı hafızlık eğitimi gören öğrencilerle buluşturarak söyleşiler gerçekleştirdik. Bu vesileyle davetimize icabet eden Kavaklı’ya, programlarımızın düzenlenmesi için maddi manevi destekte bulunan tüm Gençlik Koordinatörlüğü görevlilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programlar Kavaklı’nın kitaplarını imzalaması ve öğrencilere başarı temennisiyle sona erdi.

 

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.