DOLAR 32,3330 0.24%
EURO 35,0943 -0.12%
ALTIN 2.296,580,85
BITCOIN 22916341,28%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Müftülüğü’nden bayram öncesi önemli açıklama

Alanya Müftülüğü’nden bayram öncesi önemli açıklama

ABONE OL
12:48 - 4 Temmuz 2022 12:48
Alanya Müftülüğü’nden bayram öncesi önemli açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Müftülüğü kimlerin kurban kesmekle yükümlü olduğunu hatırlattı. Müftülük, “Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gram altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimseler kurban kesmeli” açıklamasında bulundu.

Bu hafta sonu idrak edilecek Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Alanya Müftülüğü kurban ibadetiyle ilgili açıklamalarda bulunmayı sürdürüyor. Müftülük son olarak kimlerin kurban kesmekle yükümlü olduğunu tekrar hatırlattı. Müftülük, temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gram altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerektiğini açıkladı.

“BORÇTAN SONRA NİSAP MİKTARI MAL KALSA O KİŞİ KURBAN KESER”

Müftülük, vatandaşların “Borçlunun kurban kesmesi gerekir mi” sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Kurban, zorunlu ihtiyaçları ve borçları dışında belirli (nisap) miktarda mala sahip olan kişiye vaciptir. Hz. Peygamber imkân bulduğu halde kurban kesmeyenlerle ilgili ağır ifadeler taşıyan hadisiyle (İbn Mâce, Edâhî, 2), bir taraftan kurban ibadetinin imkân bulmaya, güç yetirmeye bağlı olduğunu ifade ederken, bir yandan da güç yetirenin kurban kesmesinin gerektiğine işaret etmektedir. Buna göre, kurban ibadetiyle yükümlü olabilmek için belli bir malî imkâna sahip olmak gerekir ki, bunun ölçüsü de kişinin temel ihtiyaçları ve borçlarından başka -nâmî (artıcı) olup olmadığına ve üzerinden bir yıl geçip geçmediğine bakılmaksızın- 80.18 gram altına ya da bunun değerinde para veya mala sahip olmasıdır. Kişinin malı olmakla birlikte borcu da olsa ve borcu ile asli ihtiyaçları çıktıktan sonra nisap miktarı malı kalsa o kişi kurban keser. Fakat temel ihtiyaçları ve borçları için ayıracağı para haricinde bu kadar bir mala sahip olmayan kişinin kurban kesmesi gerekmez.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.