DOLAR 34,9718 0.15%
EURO 36,7296 0.25%
ALTIN 2.981,93-0,80
BITCOIN 35489180.73134%
Antalya
14°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya MÜTBİR’den vatandaşa tapu uyarısı DOLANDIRICIYA DİKKAT!

Alanya MÜTBİR’den vatandaşa tapu uyarısı DOLANDIRICIYA DİKKAT!

ABONE OL
07:13 - 13 Aralık 2024 07:13
Alanya MÜTBİR’den vatandaşa tapu uyarısı DOLANDIRICIYA DİKKAT!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker, tapu müdürlüklerinde sahte satışların önüne geçmek adına vatandaşlara uyarılarda bulundu

Geçtiğimiz günlerde Alanya Tapu Müdürlüğü’nde çalışan Müdür Yardımcısı Abdülkerim Sağlamel ve Kadastro Teknisyeni Seçkin Seçil Keskin, sahte kimlik bilgileri ile gerçekleştirilmeye çalışılan 5 dairelik sahte satışın önüne geçerek dolandırıcılık vakasını tespit etmişlerdi.

Konu ile ilgili vatandaşa uyarıda bulunan Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, Webtapu üzerinden yapılan bir uygulamaya değinerek, “Maalesef sahte vekaletlerle, dublör kullanılarak tapuda işlem yapılmaya çalışılıyor. Biz mülk sahiplerine uyarıda bulunmak istiyoruz. Devletimizin yaptığı Webtapu sistemi çok sağlıklı bir sistem. Webtapu’da girildiği zaman, ‘Bizzat kendim olmadan işlem yapılamaz’ diye hüküm belirtebiliyorsunuz. ‘Vekalet ile bu mülkümün satışına izin vermiyorum’ diye seçimde bulunabiliyorsunuz. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız, yatırım yapan kişiler bu siteye girip şerhleri koyduğu zaman vekaletle o mülkün satışı mümkün olmuyor. Biz de MÜTBİR olarak vatandaşımızı bu konuda uyarmak istiyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Özkaya Sigorta


HIZLI YORUM YAP