DOLAR 32,4677 -0.06%
EURO 34,8463 -0.01%
ALTIN 2.500,390,66
BITCOIN 20883471,25%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA SİYASETİNE DAİR 2021 KEHANETLERİ

ALANYA SİYASETİNE DAİR 2021 KEHANETLERİ

ABONE OL
15:18 - 11 Aralık 2020 15:18
ALANYA SİYASETİNE DAİR 2021 KEHANETLERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Bir an önce bitmesini arzuladığımız 2020’nin bitmesine aşağı yukarı üç hafta var.

Korona virüs, ekonomik kriz, açılmayan turizm sezonu, boş kalan Alanya sokakları hepimizin moralini bozdu.

Peki 2021’de her şey değişecek mi?

Şimdilik zor gözüküyor, çünkü daha aşı Türkiye’ye gelecek, önce sağlık çalışanları, ardından 65 yaş ve üzeri, ve 82 milyonun geri kalanı, 2021 boyunca aşılanacak.

Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs…

Şimdiden iddia ediyorum; aşı kimlere yapılacak, kimlere yapıldı, torpil iddiaları, yan etkileri, hiçbir faydasının olmadığı gibi konu ve iddialar, 2021’in ilk 6 ayını meşgul edecek konular.

Temennimiz, ölüm oranları yükselmeden herkesin aşısını olup ülke olarak 2019’un sağlıklı günlerine geri dönmek.

Peki, Alanya’daki siyasiler, korona virüsün yarattığı ekonomik krizden zar ağlayan vatandaşın, esnafın, turizm çalışanlarının ne kadar yanında olabildiler?

ADEM MURAT YÜCEL

Korona virüse kendisi de yakalanan ve Başkan Yardımcısı Tamer Telli’nin erken fark etmesi ve ısrarıyla apar topar Başkent Hastanesi’ne giderek hemen tedaviye alınan Başkan Yücel, 2020’nin Mart’ında patlak veren korona virüs, dolayısıyla ekonomik krizde vatandaşın 7/24 yanında yer almasını bildi.

Pek çok belediye yatırımını durdurup, buralara aktaracağı kaynağı, (pandemiden dolayı kasa boş olmasına rağmen) maske, dezenfektan malzemesi gibi zaruri ihtiyaç malzemelerine aktardı ve o dönem maskeyi, dezenfektanı nereden ve nasıl temin edeceğini bilemeyen vatandaşın imdadına yetişti.

Turizm olmayınca, memlekete turist gelmeyince siftah bile yapamayan esnafın derdine derman oldu, en azından Alanya Belediyesi mülklerinde kiracı olan esnafa kira indirimi, kira ötelemesi gibi kolaylıklar sağladı.

(Başkan Yücel’in kira indirimi belki çarşı merkezindeki dükkanlarında sahiplerine örnek olur diye umut edildi ama nafile, dükkan sahiplerinin yüzde 90’ı kiracısına, ‘kirayı ver, veremiyorsan boşalt’ dedi.)

İşyeri kapalı olduğu için, otellerde çalışamadığı için evine ekmek götüremeyen yüzlerce vatandaşın evine erzak kolisi gönderdi, o evlere sıcak yemek girmesini sağladı.

Çocuğuna bez, mama alamayan annelere Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kanalıyla destek sağladı, hayır duası aldı.

Kısacası, Adem Murat Yücel, kısıtlı imkanlara rağmen, pandemiden dolayı belediye kaynakları yüzde 90 düşmesine rağmen pek çok giderden kısarak vatandaşın yanında durmasını bildi.

2021’de ne olur?

Bence 2020’deki pandemi sınavını 10 üzerinden 10 puanla geçen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2021’de üzerine koyarak Alanya halkının imdadına daha çok yetişecektir.

Bu konuda duyumlarım var, sürprizi bozulmasın.

***

CUMHUR İTTİFAKI

Cumhur İttifakı’nı oluşturan Ak Parti ile MHP’nin ilçe başkanları da pandemide önemli bir sınav verdiler.

Şu an Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde korona tedavisine başlanan ve bir an önce iyileşerek aramıza dönmesini umut ettiğimiz Ak Parti İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, pandemi sürecinde binlerce maske satın alarak toplumun geniş kesimlerine bizzat dağıttı, dezenfektan malzemelerini en ücra köşelere kadar ulaştırdı.

İşyeri kapalı olduğu için, çalışacak iş bulamadığı için evine ekmek götüremeyen vatandaşa, teşkilatla imece usulü hazırlattığı kolileri gizlice ulaştırdı, bunun reklamını dahi yapmadı, haber yapmak isteyen basın mensuplarına haber yapılmaması ricasında bulundu.

Bu tür toplumsal dayanışma kampanyalarında ani refleks göstermesiyle tanınan MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ise ekibiyle birlikte belki de Alanya’da sahada olan en baştaki isimlerden biri olarak ön plana çıktı.

Gerek Alanya, gerekse civar il ve ilçelere bizzat gıda kolileri götürdü, ev ev teslim etti.

Cuma günleri kurulan Cuma Pazarı’nda tonlarca meyve ve sebzeyi poşetlere koyarak ihtiyaç sahiplerine kendi elleriyle dağıttı, hayır duası aldı.

2021’de ne olur?

Mustafa Toklu iyileşince sahaya geri döner, zorlu bir 2021 öncesi mevkidaşı ve ittifak ortağı Mustafa Türkdoğan’la el ele verip zorda olan esnafa, vatandaşa yeniden yardım eli uzatmak için planlarına şimdiden başlar.

***

MİLLET İTTİFAKI

Eminim Millet İttifakı’nın iki ortağı CHP ile İyi Parti’nin ilçe başkanları da 2021’de vatandaş ve esnaf için el ele verip projeler geliştireceklerdir.

***

Uzun sözün kısası…

2021’de Alanya’daki siyasilerden siyaset değil, zorda olan esnafa, vatandaşa destek olmak için çalışmalar yapılması beklentisi yüksektir.

Seçime uzun bir zaman var gibi gözükmektedir ancak 2021’in ilk 6 ayında kim daha çok vatandaşın, esnafın yanında olursa, emin olun, yerel seçimde o ittifak, o isim veya o parti halk nazarında daha gözde, daha popüler olacaktır.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.