DOLAR 32,3232 0.22%
EURO 35,0972 -0.15%
ALTIN 2.280,540,15
BITCOIN 22887881,74%
Antalya
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Şoförler Odası’nda heyecanlı seçim atmosferi başladı

Alanya Şoförler Odası’nda heyecanlı seçim atmosferi başladı

ABONE OL
10:51 - 19 Mart 2022 10:51
Alanya Şoförler Odası’nda heyecanlı seçim atmosferi başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Şoförler Nakliyeciler Otomobilciler Esnaf Odası’nın 26’ncı Olağan Genel Kurulu başladı. Genel kurulda odanın mevcut başkanı Recep Çalış ile eski başkanı Ali Akkaya yarışıyor.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen genel kurula oda başkanları ile Alanya Şoförler Nakliyeciler Otomobilciler Esnaf Odası’nın üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda açılış konuşması yapan Çalış, “Devraldığımız görevimizin bugün sonuna gelmenin mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. 4 yıllık görev süremizin 2 yılını dünyayı kasıp kavuran pandemi belasıyla geçirdik. Dolayısıyla bu 4 yıllık görev süremizin ancak 2018 ve 2019 yıllarında verimli çalışabildik. Bütün dünya, ülkemiz ve Alanya’mız virüse hapsolmuştu. Ancak yapamadığımız projelerle alakalı hiçbir zaman ve şekilde pandeminin arkasına sığınmak istemiyoruz. Biz bununla ilgili sadece esnafımızın anlayışına sığınmak istiyoruz. B konuda özellikle esnafımızın bugüne kadar göstermiş olduğu anlayıştan dolayı da son derece teşekkür eder, şükranlarımı sunuyorum. Alanya Şoförler Odası 26. Genel Kurulu’nun nezaket çerçevesi içerisinde geçmesini temenni ederken, genel kurulumuzun Alanya, ülkemize, esnafımıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim” dedi. Ardından 2018-2019-2020-2021 yıllarına ait yönetim ve denetim kurulu ile bilanço, gelir ve gider hesapları okundu. Daha sonra bilanço, gelir ve gider hesapları ile yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

“BAYRAĞI DAHA İLERİ TAŞIMAK İÇİN BU GÖREV TALİP OLDUK”

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan başkan adayı Ali Akkaya, “Yaklaşık 4 aydır anlatıyorum. Bir an önce seçimlere geçilmesi için uzun uzadıya geçilmesini istemiyorum. Yaklaşık 8 dönem şoförler odasının bünyesinde görev yaptık. Muhasebecilik, genel sekreterlik ve akabinde 3 dönem başkanlık yaptım. Sizin sayenizde belki Türkiye’deki en iyi ilçe oda başkanlarından biriydim. Geçen dönem aday olmadım. Bu dönem odamızın bayrağını biraz daha ileri taşımak, sizlere daha iyi hizmet edebilmek, sizlere faydalı olabilmek, yanınızda olabilmek için arkadaşlarımızla birlikte bu göreve talip olduk. Sizlere ne kadar hizmet etsem azdır. Eğer ben Ali Akkaya olduysam sizler sayesinde oldum” diye konuştum.

“BİR ŞEYLERİN ARKASINA ASLA SIĞINMADIK”

Odanın mevcut başkanı Çalış da, “Meslek hayatınla beraber 1995 yılında tanıştığım taksicilik mesleği ile beraber 1999-2005 yılları arasında sizlerin teveccühü ile Alanya Şoförler Odası’nın yönetiminde bulunmayı bana tevdi ettiniz. Bu görev sürem içerisinde bana tevdi ettiğiniz görevi onurla taşımaya çalıştım. 2010-1014 yılları arasında bu kuruma aday oldum ama kazanamadım. Yılmadan 2018’de tekrar aday oldum ve esnafın takdiriyle 4 yıllık bir görev devraldık. Bugün de görevimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Biz yapamadıklarımız için bir şeylerin arkasına asla sığınmadık. Özellikle pandemi döneminde siz değerli esnafımızın anlayışına sığındığımı bir kez daha yinelemek istiyorum. Görev süremiz içerisinde turizmin 2021 yılı içerisinde maksimum dönem yaşadığını, 2018-1019’da da çok güzel bir sezon geçirdiğimizi buradan altını çizmek istiyorum. Artık ne var ki sezon girişine yaklaştığımız şu günlerde özellikle turizm ve ticaret hacmimizin çok yüksek olduğu Rusya ve Ukrayna arasında bir savaş var. Bu konuyla alakalı çok üzgünüz. Çünkü insanlar ölüyor. Çocuklar katlediliyor. Buradan tüm dünyaya çağrıda bulunuyorum. Lütfen bu savaşları durdurun. Artık kan ve göz yaşı olmasın. Biz demokrasi ve barış içerisinde bu dünyada yaşamak istiyoruz. Bu dünya 8 milyar değil, 28 milyar nüfusu da olsa hepimize yeteceği kanaatindeyim. Öncelikle savaşın bitmesini temenni ederken, 2022 sezonun sezonunun 2021 tadında ve özelinde olmasını, ayrıca yarım kalan projelerimizin tamamlanması ve yeni projelerin ilavesi için öncelikle şahsım ve ekibim adına sizlerden destek istiyorum, oy bekliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçimde oy kullanma işlemi saat 17.00’ye kadar sürecek.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.