DOLAR 32,5921 0.34%
EURO 34,6922 -0.17%
ALTIN 2.526,701,72
BITCOIN 1960551-1,91%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA STARBUCKS’TA KAHVE KUYRUĞU

ALANYA STARBUCKS’TA KAHVE KUYRUĞU

ABONE OL
14:58 - 16 Aralık 2020 14:58
ALANYA STARBUCKS’TA KAHVE KUYRUĞU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Alanya’da da pek çok restoran ve kafeteryada masada oturma yasaklanırken, gel al ve paket servisleri çalışmaya devam ediyor. Alanya’da paket servisi ya da gel al servisi yapan işletme sayısı iki elin parmaklarını geçmezken, Atatürk Bulvarı üzerinde ve Damlataş Güzelyalı Caddesi’nde iki şubesi olan dünyaca ünlü kahve markası Starbucks’ın önünde her gün uzun kuyruklar oluşuyor. Damlataş Güzelyalı Caddesi üzerindeki Starbucks önünde bugün de uzun kuyruk oluşması dikkatlerden kaçmadı. Yaş ortalaması 20 olan müşteri kitlesinin, bir bardak kahve için dakikalarca ayakta sırada beklemeleri ise objektiflere yansıdı.

Öte yandan bu görüntüler akıllara, Dr. Öğr. Üyesi Ersin Diker’in Starbucks ile ilgili kaleme aldığı ver okunma rekorları kıran yazısını getirdi. İşte Ersin Diker’in o yazısı…

“Çay bir iletişim aracıdır” deyişiyle sürekli sosyal medyada paylaşımlar yapan biri olarak uzun yıllar sonra ilk defa deneyimlediğim evrensel kahvecimiz “Starbucks” üzerine yazmak istediğim yazıyı nihayet çay eşliğinde yazma fırsatım oldu.

Instagram’da beni takip edenler bilir. Bundan yaklaşık 2-3 hafta önce Ankara’da bir AVM’de Starbucks mağazası önünde görmüş olduğum kuyruktan etkilenmiş ve “İnsanlar neden bir kahve almak için kuyruğa girer ve saatlerce orada vakit geçirir” diye sormuştum.

O kuyruğu görene kadar Starbucks hiç dikkatimi ve ilgimi çekmemişti. O güne kadar da hiçbir zaman kahvesini bile içmemiş, hiçbir deneyim yaşamamıştım. Hâlbuki Starbucks kendini şu cümleler tanıtmaktaydı: “Bir misafir mağazamıza gelir ve Starbucks baristasından (mağaza çalışanımızdan) bir içecek alır; bu olay tüm dünya genelinde her hafta milyonlarca kez yaşanır ancak her biri benzersiz bir deneyimdir.”

Starbucks bugün 65 ülkede 21 binin üzerinde mağazasıyla dünyanın bir numaralı kahve firmasıdır (Kendi deyimiyle). Starbucks’ın bugün Türkiye’de yaklaşık 400’den fazla mağazası bulunmaktadır ve ben bu 400 mağazanın birine bile ancak ilk defa deneyimlemek ve bu yazıyı yazmak istediğim zaman girdim. Bana göre daha da ilginç ve şaşırtıcı olan bir durum ise  espresso bazlı kahvelerin anavatanı olarak bilinen İtalya’da Starbucks’ın ilk mağazasını geçen hafta Milano’da açmış olmasıdır.

Görkemli bir postane binası dönüştürülmüş, 2300 metrekarelik dev bir Starbucks mağazası olmuş, İtalyanlar açılışa büyük ilgi göstermişler ve sokaklara taşan kuyruklar oluşmuş.“Bu insanlar neden Starbucks’ı tercih ediyor?” diye Google’da bir arama yapsanız hemen karşınıza birçok paylaşım çıkabilir. Peki, benim Instagram’daki soruma verilen yanıtlar nelerdi?

Kısaca özetlemek gerekirse; düşük fiyat ve Türkiye’nin her yerinde aynı fiyat politikası, kaliteli, lezzetli ve her mağazadaki standart tat, hizmet kalitesi, baristaların güler yüzlü olması, self servis, sınırsız Wi-Fi, saatlerce otursanız bile kimsenin sizi rahatsız etmemesi, envai çeşit kahve, rahat oturma alanları, gerçek kahve çekirdeklerinin kullanılması gibi birçok neden daha var.

Gelelim benim gözlemlerime ve Starbucks deneyiminin sonuçlarına…

Instagram’daki soruma verilen yanıtların hemen hemen hepsine ben de katılıyorum. Tekrar yazmanın bir anlamı yok. Öğrencisinden çalışanına, gencinden yaşlısına, masalardaki tek kişilerden gruplara, boş gezenden alışveriş poşetlerini taşıyanlara, bir köşede kitap okuyanlardan cep telefonu veya bilgisayarıyla saatlerce vakit geçirenlere kadar birçok farklı kişi Starbucks mağazalarında görülebilir.

Ayrıca yazmak için bugüne kadar beklememin sebeplerinden bir tanesi de bir seferlik deneyim değil o günden sonra birkaç kez daha giderek deneyim yaşamak ve gözlemlemek istediğimdendir. Evet, birkaç kez daha gittim ve “İnsanlar neden Starbucks’ta kuyrukta bekliyor” sorusuna verilen yanıtların gerçek olduğunu gördüm. Son olarak ise şunu söyleyebilirim; Starbucks ile ilgili marka iletişimi ve pazarlama konuları başka bir tartışmanın konuları.

“Hatta kapitalist dünyanın yakıtıdır”, “Seni sattığı ürünün üzerine adını yazarak kişiselleştirdiğine inandırıp peşinden AVM’ye salar”, “Olimpiyat meşalesi gibi bardağı elinde dolaştırırsın” şeklindeki görüşler de ayrı bir tartışmadır. Belki zamanı geldiğinde bunları da yazar ve tartışırız.

Siz yine de Starbucks’a ister gidin, ister gitmeyin. Ancak çaysız da kalmayın. Kalkın bir çay demleyin. Afiyet olsun.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.