DOLAR 32,6051 0.38%
EURO 34,8074 0.2%
ALTIN 2.496,610,50
BITCOIN 21101135,23%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Tapu Müdürlüğü’nden o sorun için önemli çözüm önerisi!

Alanya Tapu Müdürlüğü’nden o sorun için önemli çözüm önerisi!

ABONE OL
17:06 - 30 Nisan 2022 17:06
Alanya Tapu Müdürlüğü’nden o sorun için önemli çözüm önerisi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Son zamanlarda artan kentsel dönüşüm projeleri ile gündeme gelen bir sorun Alanya Tapu Müdürlüğü’nün girişimleri ile çözüme kavuştu. Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, Alanya’da tespit edilen çözüm önerisi ile tüm Türkiye’ye örnek olacak.

Alanya Tapu Müdürlüğü, Alanya’da son zamanlarda artan kentsel dönüşüm projelerinde müteahhitlerin bağımsız bölümlerin satışı sırasında yerel yönetimden yazı almaları zorunluluğu üzerine girişimde bulundu. Geçtiğimiz haftalarda yapılan yazışmaların ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı Antalya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, ‘Sahibi müteahhit firma ise bağımsız bölüm satışı sırasında belediyelerden izin yazısı almak zorunda değildir’ dedi. Söz konusu karar Alanya’da bir çok müteahhit firma için önemli bir iş yükünün hafifletilmesi anlamına geldi.
Alanya Tapu Müdürü Oğuz Keser’in göreve gelmesinden sonra dikkatini çeken bu sorunun çözümü müteahhitler arasında heyecanla karşılandı. Müteahhitler gelişmeyi şu sözlerle yorumladı: ‘Alanya Tapu Müdürlüğü’nün tespit ve önerisi ile gündeme gelen çözüm Türkiye’deki tüm kentlerde de uygulanabilecek. Önemli bir mağduriyet giderilmiş olacak. Özellikle kendi mülkiyeti üzerine bina yapan inşaat firmaları, arsa malikleri için uygulanması gereken izin yazısını almak zorunda idi. Bu durum hem maddi kayıp, hem de zaman kaybı yarattığından bakanlığın kararı önemli bir sorunun ortadan kaldırılmasını da sağlamış olacak.

 

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.