DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20766446,16%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya TDP’den önemli uyarı!

Alanya TDP’den önemli uyarı!

ABONE OL
15:51 - 18 Nisan 2022 15:51
Alanya TDP’den önemli uyarı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da TDP Büro Amirliği ekipleri, motosiklet kazalarına karşı kaskın önemine vurgu yaptı.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) ekipleri yazılı olarak yaptıkları öneride şu ifadeleri kullandı:
Kask takmamızı şart kılan en önemli faktör tabi ki hayatımızdır. Hayatımıza önem veriyorsak mutlaka kask takmamız gerekiyor. Motosiklete binerken kask taktığınız zaman kendinizi daha güvende hissedersiniz. Hızlı veya yavaş gitmenizin kask takıp takmamakla bir ilgisi yoktur. Kafamızı korumak için gösterdiğimiz bu çabanın en temel sebebi ise, kafamızın korumamız gereken en önemli organımız olmasıdır. Hangi motosikleti kullanırsanız kullanın hangi hızla
giderseniz gidin kesinlikle full face veya moduler (tam kapalı veya çenesi açılabilen) kask almalısınız. Motosikletlerde çenesi açık kasklar güvenli değildir. Bir de en çok rastlanan durumlar genelde trafik polisinden kurtulmak için alınan kasklardır. Bu tip kullanıcılar hayatlarını tehlikeye atarak en büyük riske giriyorlar. Güvenlikten ziyade kask cezası yememek için kask takanlardan bahsediyoruz. Bu tip kullanıcıların taktıkları kask formaliteden başka hiçbir şey değildir. Hayatınıza önem veriyorsanız siz siz olun bu tip davranışlarda bulunmayın. Kimi kullanıcılar da hız yapmadıklarını söyler. Bunun hiçbir önemi yoktur. Sonuç olarak bir karpuzun 2 m den düşmesi ile 6 m den düşmesi arasında bir fark yoktur. Her ikisi de parçalanır. 50 km ile bir bariyere çarpmakla 100 km ile bariyere çarpmak açısından hayati bir fark yoktur. Kafanızın sivri veya sert bir yere çarpması ölümcül kazalara sebep olabilir. Hangi motosikleti kullanırsanız kullanın hangi hızla giderseniz gidin mutlaka kask takmanız gerekiyor. Çünkü hayat sizin hayatınızdır ve sizin için gereklidir.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.