DOLAR 32,5921 0.34%
EURO 34,6922 -0.17%
ALTIN 2.526,701,72
BITCOIN 1960551-1,91%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA TURİZMİNİ ENDİŞELENDİREN HABER

ALANYA TURİZMİNİ ENDİŞELENDİREN HABER

ABONE OL
11:19 - 2 Ocak 2021 11:19
ALANYA TURİZMİNİ ENDİŞELENDİREN HABER
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da 2021 turizm sezonunun iyi geçmesini bekleyenleri üzen haber.

 

Mutasyonlu virüsün Türkiye’de 15 kişide görüldüğünün açıklanmasının ardından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere’den gelişlerin geçici olarak, tamamen durdurulduğunu duyurdu. Bu kararın ne kadar süreceği bilinmezken, Alanya’da 2021 yılında turizmin bir nebze de olsun iyi geçmesini bekleyen turizmci açısından bu karar endişe yarattı.

 

Sağlık Bakanı Koca, İngiltere’den Türkiye’ye giriş yapan 15 kişide mutasyonlu koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. Durumun kontrol altına alındığını aktaran Bakan Koca, “İngiltere’den yurda girişler tamamen durdurulmuştur” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, konuyla ilgili açıklamasında şunları belirtti:

“Bilindiği üzere İngiltere tarafından duyurulan virüsteki mutasyon ile ilgili olarak tedbirler alınmış ve bu ülkeden yurda girişler askıya alınmıştı.

Ayrıca son dönemde İngiltere’den ülkemize girmiş kişilerin tamamı da geriye dönük tarama altına alınmıştı. Halk Sağlığı referans laboratuvarlarımızın da yurdun çeşitli bölgelerinden düzenli taramalar yaptığını da bildirmiştik.

İngiltere’den son dönemde yurda giriş yapan ve PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerden geriye dönük taramalar neticesinde 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edilmiştir. Bu kişiler tarama başladığından beri izolasyon altındadır.

İzolasyonları devam eden kişilerin temas çevreleri de karantinaya alınmış ve yaygın temas taraması yapılmış ve kontrol altına alınmıştır.

Yurt çapında yapılan düzenli taramalarda Mutasyonlu virüs İngiltere’den giriş yapan kişiler dışında tespit edilmemiştir. İngiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.