DOLAR 32,4878 -0.02%
EURO 35,0128 -0.09%
ALTIN 2.438,530,13
BITCOIN 21139631,03%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA TURİZMİNİ NELER BEKLİYOR?

ALANYA TURİZMİNİ NELER BEKLİYOR?

ABONE OL
21:13 - 26 Mayıs 2020 21:13
ALANYA TURİZMİNİ NELER BEKLİYOR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER/ASİYE ELİAÇIK

 

Haziran ayı itibariyle turizmde normalleşme beklenirken, Rusya ve Almanya’dan gelen açıklamalar hevesleri kursakta bıraktı. ALTAV Başkan Yardımcısı Dahaoğlu, gelişmeleri Büyük Alanya’ya yaptığı açıklamayla değerlendirdi: “Seyahatler başlasa da insanların tatil yapacak ne zamanı ne de parası kaldı”

 

Turizm sektörünü olumsuz etkileyecek açıklamalar bugün ilk olarak Rus pazarından geldi. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rusya vatandaşlarına tatile yurt dışına gitmelerini tavsiye etmediğini söyleyip, vatandaşlardan tatillerini ülke içinde geçirmelerini istedi. Bu açıklamaların ardından Alanya’nın en büyük ikinci turizm pazarı olan Almanya’da seyahat yasağının kalktığı ülkeler belli oldu. Almanya’da yasak 15 Haziran’da kalkıyor ama yasağın kalktığı ülkeler arasında Türkiye yer almadı. İki ülkede yaşanan bu gelişmeler Alanyalı turizmcilerin umutlarını kırdı.

“BU SEZON DAHA BAŞLAMADAN BİTTİ”

Yaşanan bu gelişmeleri Büyük Alanya Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Asiye Eliaçık’a yaptığı özel açıklamalarla değerlendiren Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu “Biz her şeyi dört dörtlük yapsak da ülkeler eğer ‘Türkiye’ye misafir göndermiyorum’ derse, yapacak bir şey yok. Bu süreç böyle bir süreç maalesef. Biz turizmde yabancı misafire muhtaç bir konumdayız. Turist olursa turizm yaparız. Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğuna vurgu yapılmalı, kanaat getirilmeli. Türkiye’yi belki virüs konusunda güvenli görmeyebilirler. Ancak şahsen bu kararların Avrupa Birliği (AB) ekonomisiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Parayı kendi içlerine bırakıp, ekonomilerini daha iyi hale getirmek için bu kararları aldıklarını düşünüyorum. Hükümetlerin bu yaptıkları engelleyici bir unsur ancak bir yerden sonra turistler kendi istekleriyle hareket edecektir. Yani bizim ülkemizi, insanımızı, kültürümüzü seven milyonlarca turist var. O insanların yine Türkiye’yi tercih edeceğini düşünüyorum. Biz bu seneyi açmadan kapatırız gibi görünüyor ancak 2021’den umutlarımız devam edecek” dedi.

“TURİSTİN TATİL YAPACAK İZNİ KALMADI”

Rusların ülke içinde tatillerini geçirmeye yönelmeleri konusundaki hükümet uyarılarını ise Dahaoğlu, “Ruslar Kırım ve Soçi’de bulunan otellerinde iç pazara yönelik çalışmalar yapıyorlar acentecilerden bunu duyduk. Otellerini pandemi tedbirleri dahilinde planlıyorlar. Ancak Rus turistler Türkiye’deki hizmeti orada bulamayacaklardır. Burada şöyle bir detay var, biz Rus pazarında veya diğer ülkelerde her şeyin iyi olduğunu düşünsek de asıl sorun insanların tatil için kullanacakları izinleri kalmadı. Koronavirüs salgınından dolayı çalışan insanlar yıllık izne gönderildi. İzinleri kullandırıldı. Bu yüzden seyahatler başlasa da gelebilmeleri çok zor” ifadeleriyle değerlendirdi.

“İÇ PAZARDA BEKLENTİMİZ YÜKSEK DEĞİL”

İç pazara yönelik beklentileri de değerlendiren Dahaoğlu, “Mutlaka bizim bir iç pazar avantajımız var ancak yabancı turistsiz bir şey yapamıyoruz. 2016 yılında uçak krizinden çok etkilendik. Üstelik o zaman sadece Rus pazarı yoktu. Şimdi hiçbir ülke olmazsa tamamen sektör tamamen bitti demektir. İç pazarda beklentimiz yüksek değil. Sebebi Türkiye’de de insanların tatil yapacak izinlerinin ve ekonomik güçlerinin olmaması. Ayrıca psikolojik olarak da insanlar tatil yapmaktan kaçınabilir. Çünkü insanların akıllarında hep bir şüphe olacaktır bu yüzden 500-600 kişinin kaldığı otelde kalmak istemeyebilir” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.