DOLAR 32,3364 0.16%
EURO 35,1874 0%
ALTIN 2.241,65-0,07
BITCOIN 2098380-5,03%
Antalya
18°

AÇIK

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Üniversitesi geliyor

Alanya Üniversitesi geliyor

ABONE OL
22:10 - 28 Kasım 2022 22:10
Alanya Üniversitesi geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Uzun süredir planladığı eğitim yatırımlarını pandemi nedeniyle ertelemek durumunda kalan Golden Gateway Şirketler Grubu, nitelikli insan yetiştirme, yeni teknolojiler geliştirme ve topluma katkı sağlama adına önemli bir adım attı.

Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi ile yapılan iş birliği doğrultusunda “ eğitim sektörüne” giriş yapan grup, üniversitenin kapasitesinin artırılması, yeni kampüs, yurt ve teknopark yapılanmaları ile bölgenin öncü sektörleri olan turizm ve tarım başta olmak üzere, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi konularında yeni bir dönem başlatmış bulunuyor.

Bir süredir üniversiteler ile danışmanlık ve kariyer planlamaları konularında iş birliği halinde olan Golden Gateway Şirketler Grubu, nitelikli insan yetiştirmek ve yeni teknolojiler geliştirme hedeflerini bu işbirliği ile bir adım daha öne taşıdı. Sigortacılık, bilişim teknolojileri, spesifik hizmetler ve turizm sektörlerinde yıllardır başarılı çalışmalara imza atan Golden Gateway Şirketler Grubu tarafından yapılan açıklamada, adı “Alanya Üniversitesi” olarak düzenlenecek üniversite için kısa ve orta vadeli planlar yapıldığı, öncelikli hedeflerinin, teknoparkı olan uluslararası bir eğitim kurumu haline getirilmesi olduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi; “Golden Gateway Şirketler Grubu, yönetimini üstleneceği Alanya Üniversitesi’nin mevcut fakülte ve bölümlerini güçlendirecek ve çeşitlendirilecektir. Mühendislik, mimarlık, sağlık, turizm, sigortacılık, tarım ve gastronomi gibi alanlarda ülkemizin en iyi üniversiteleri arasında yer alması öncelikli hedefimiz olacak. Halen 500 civarında olan öğrenci sayısı, önce hızlı bir şekilde 3.000’e, ardından da 6.000 civarına yükseltilecek. Bu kapasiteyi desteklemek üzere çok hızlı bir şekilde yeni kampüs binaları, öğrenci yurtları ve teknopark binaları inşa edilecek. Sadece kaliteli bir eğitim sunmakla kalmayacağız, bilimsel araştırma yapan, teknoloji geliştiren, girişimciliği destekleyen, sanayi ve bölge ekonomisinde payı yüksek olan turizm ve tarım gibi sektörlerle yakın iş birliği içerisinde çalışan bir üniversite inşa edeceğiz.”

Çalıştıkları sektörlerde edindikleri uluslararası deneyimlerin Alanya Üniversitesi için son derece önemli bir avantaj sağlayacağı iddia edilen açıklamada, “Hızlı bir şekilde uluslararası tanıtıma ve marka değerini oluşturmaya başlayacağız. Bu çerçevede, uzun bir süredir Yükseköğretim Kurulu’nda onayda bekleyen isim değişikliği talebinin de yerine getirileceğine inanıyoruz. Daha önceki yönetim tarafından talep edildiği üzere üniversitenin adı Alanya Üniversitesi olarak değiştirilecek. Bununla birlikte, Üniversite önceden olduğu gibi Hamdullah Emin Paşa Vakfına ait olmaya devam edeceğini ve Hamdullah Emin Paşa ismi üniversitenin her köşesinde yaşatılacağını da belirtmek isteriz. Golden Gateway Şirketler Grubu olarak, yönetimini devraldığımız Alanya Üniversitesi’nin Alanya’nın yükselen bir değeri olacağına inanıyoruz. Hamdullah Emin Paşa Vakfı’nın şimdiye kadar ifa ettiği eğitim hizmetlerinin çok daha ilerilere taşınması için aralıksız çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.