DOLAR 32,4905 0.2%
EURO 34,6105 0.22%
ALTIN 2.500,740,72
BITCOIN 2043727-0,70%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Vatan Partisi’nden yurt krizine neşter önerisi

Alanya Vatan Partisi’nden yurt krizine neşter önerisi

ABONE OL
15:16 - 27 Eylül 2021 15:16
Alanya Vatan Partisi’nden yurt krizine neşter önerisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu, Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencilerinin yurt krizine ilişkin bir açıklama yaptı. Kurtoğlu, açıklamasında şunları söyledi: Barınma, öğrencinin temel hakkıdır. 2021 – 2022 eğitim dönemi başlamak üzereyken üniversite öğrencileri büyük bir barınma sorunu ile karşı karşıya kalmıştır. KYK yurduna yerleşemeyen öğrenciler ev kiralarının ve özel yurt ücretlerinin çok yüksek olması sebebiyle açıkta kalmaktadır. Binlerce öğrencinin yaşadığı bu mağduriyetin giderilmesi adına çözüm önerilerimiz şunlardır:

1-Öğrencilerin yaşadığı barınma ihtiyacının acil bir şekilde çözülmesi için devlet kurumu, sendika, baro vb. kuruluşların misafirhaneleri, öğretmen evleri, orduevleri, üniversite çevresindeki özel yurtlar ve oteller cüzi ücretlerle öğrencinin kullanımına açılmalıdır. Konaklama ihtiyacını karşılamaya uygun binalar geçici olarak öğrenci yurduna dönüştürülmelidir.

2-Üniversite içerisinde ve çevresinde uygun görülen arazilere öğrencilerin barınabilmesi için geçici konaklama alanları kurulmalıdır. Herhangi bir şekilde barınma ihtiyacını karşılayamamış öğrencilerin geçici süreliğine buralarda konaklatılması sağlanmalıdır.

3-Mevcut devlet yurtlarının kapasitelerinin yetersizliği ortadadır. Önümüzdeki süreçte planlı şekilde devlet yurtlarının sayısını arttırılması, yurt koşullarının iyileştirilmesi öğrencilerin daha güvenilir ve daha uygun fiyatlar karşılığında barınmasını sağlayacaktır.

Barınma ihtiyacının acil bir şekilde karşılanması adına Bakanlığımız, valiliğimiz, üniversitelerimiz ve belediyelerimiz eşgüdüm halinde çalışarak tüm kamu imkanlarını seferber etmelidir. Yukarıda yazılı çözüm önerileri uygulanarak barınma konusunda mağduriyet yaşayan binlerce öğrencinin mağduriyeti ivedilikle giderilebilir. Dikkatinize sunar, gereğinin yapılmasını arz ederiz.

 

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.